logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Integra 64 - ograniczenie dostępu do stref dla wybranych użytkowników

mitny 17 Kwi 2012 22:52 1930 4
  • #1 10806364
    mitny
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Witam,
    Mam pytanko czy da się jakoś zorganizować strefy/użytkowników by niektórzy użytkownicy nie mieli możliwości zazbrojenia tylko wybranej strefy?
    Mam 3 strefy - piwnica, parter i piętro. Chciałbym aby przy zazbrajaniu alarmu niektóre osoby (dzieci) nie mogły wybrać sobie strefy a miały tylko opcję zazrojenia wszystkiego. Czy da się coś takiego zrobić?
  • Pomocny post
    #2 10806837
    dijej
    Poziom 17  
    Ocena: 21
    Można zaprogramować klawisze funkcyjne, strzałki, np:
    - kod (strzałka do góry) - załączenie wszystkich stref
    - kod (strzałka w dół) - wyłączenie wszystkich stref
    Klawisze funkcyjne programuje się w trybie instalatora dla każdej z klawiatur osobno, pozostałe funkcje pozostają bez zmian, tz. mają dynamiczne menu jak do tej pory.

Dowolność programowania klawiszy funkcyjnych może uprościć codzienną obsługę systemu np:
    - kod (strzałka do góry) - załączona strefa piwnica i parter
    - kod (strzałka do dołu) - załączona strefa piwnica
    - kod (strzałka w prawo) - załączona strefa piwnica, parter i piętro
    - kod ( strzałka w lewo) - wyłączenie systemu (niezależnie co jest załączone)

Znaczenie klawiszy funkcyjnych można sobie opisać przy klawiszach lub na klapce manipulatora, zależy od wersji manipulatorów ( nie pisz tylko kodu do systemu :) )
  • #3 10806896
    mitny
    Poziom 13  
    Dzięki za odpowiedź - takie rozwiązanie mnie satysfakcjonuje :)

Przy okazji mam pytanie z innej beczki. Mam sygnalizator zewnętrzny SATEL SPLZ-1011. Będę musiał go na chwilę odłączyć (prace elewacyjne) - z tego co wiem nie da się w takim przypadku wyłączyć alarmu? Czas mam ustawiony na 1min ale mimo wszystko tą jedną minutę będzie denerwować. Czy może jest jakiś sposób aby go odłączyć bez takich rozrywek?
  • #4 10806926
    dijej
    Poziom 17  
    Ocena: 21
    Sygnalizator ten posiada własne zasilanie, demontaż syreny zawsze spowoduje uruchomienie się na zadany czas.
  • #5 10806940
    mitny
    Poziom 13  
    Tak też myślałem - dzięki za odpowiedź.
REKLAMA