logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć antenę do ATI Radeon AIW X600 PRO bez oryginalnego kabla?

mikronpl 28 Lip 2007 19:25 1985 2
REKLAMA
  • #1 4123565
    mikronpl
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Od dłuższego czasu posiadam kartę graficzną ATI Radeon ALL-IN-WONDER X600 PRO. Karta jak sama nazwa wskazuje posiada tuner tv.
    Mój problem polega na tym że nie mam do niej żadnych kabli, nie mam więc jak podłączyć anteny do tv i do radia.
    Jakiś czas temu próbowałem podpiąć antene "na chama" :E , tzn znalazłem na gnieździe styk (za pomocą igły) do którego podłączyłem antene, obraz jednak był niezbyt zadowalający, był zaśnieżony i nieostry.
    Czy ktoś może wie jak można inaczej podpiąć antene do tej karty bez posiadania kabla ?
    Ewentualnie gdzie mogę dostać taki kabel ? Szukam ciągle na allegro ale jakoś nie moge nigdy znaleść :(
    Jak w ogóle nazywa się ten kabel ? VIVO ?

fotki:

Miał ktoś może jakieś doświadczenia z tą kartą ? Jaką jakość obrazu oferuje ten tuner tv ?

Będe wdzięczny za pomoc bo nigdzie nie znalazłem informacji których potrzebuję :)
  • REKLAMA
  • #2 4265445
    skywalker
    Poziom 22  
    Ocena: 29
    Witam
    Mam ten sam problem
    Tuner Radio i TV są dobre wg mnie (chodzi mi o jakość)
    Do działania tunera TV i radio potrzebne są sterowniki + program ze strony producenta.
    Aktualnie poszukuje takiej wtyczki MulitiIO (niewiem jak ją nazwać)
    wtyczka posiada dwa złącza krawędziowe 2x 16 pin (producent nie ma ochoty podać wyprowadzeń gdyż twierdzi że to dane zastrzeżone) .
    ----------------------------------------------------------------------------
    Wejście radio i TV są w "dolnej wtyczce" obrazek na dole
  • #3 4338197
    skywalker
    Poziom 22  
    Ocena: 29
    Piszę jeszcze raz aby odświeżyć temat , jednocześnie proszę o zamknięcie tego tematu i scalenie moich dwóch postów :

Załączam plik graficzny z zaznaczonymi wyprowadzeniami :
    Nie wiem gdzie można zakupić taką wtyczkę.
    Ja dołożyłem gniazdo antenowe na dodatkowym śledziu które połączyłem lutując przewody do punktów GND i TV . Wejście TV i Radio są dostępne również na czerwonych punktach.
    widok od strony druku

Złącze wyjściowe z karty ma 32 piny podzielone na sekcje dwie części po 16 pin (cztery rzędy 8 pin ) ,wejścia radio i TV są umieszczone na przeciw siebie na końcu jednej z 16.

zdjęcia pochodzą z internetu (drugie z serwisu tweaknews.net)
    Łukasz
REKLAMA