logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kabel do RADEONA All In Wonder posiadającego gniazdo29PIN

ice466 25 Sty 2008 13:28 1344 6
REKLAMA
  • #1 4733681
    ice466
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Witam Wszystkich,

Mam taką kartę jak w temacie ale nie posiadam do niej kabla. Czy ma ktoś może rozpisane to 29pinowe złącze. Albo coś co pozwoliło by mi zrobić sobie taki kabel.

Z góry dziękuje.

Pozdrawiam

ice466
  • REKLAMA
  • #2 4736444
    Radysh
    Poziom 27  
    Ocena: 12
    Witam kolegę. :)

Mam w tej chwili kartę AiW dobrego przyjaciela (wynalazek low profile na ATI mobility 9000(!?)).
    Ma toto złącze ATI AVIVO czy jakoś tak... Dokładnie takie, o jakie kolega pyta.
    Z tym, że w złączu tej karty , jeden pin jest zaślepiony i wygląda to tak ->
    Kabel do RADEONA All In Wonder posiadającego gniazdo29PIN

Jeśli opis na coś się przyda, to sprawdzę wyprowadzenia i dam "schemat".

Ps. Na drugim końcu przejściówki wiszą: Dwa standardowe wyjścia VGA, S-VIDEO OUT, CHINCH OUT Video, CHINCH IN video, Audio OUT MiniJack.

Wykonanie dobrej jakości przejściówki może być problematyczne, ale warto choć spróbować. ;)

Acha! Z chęcią "przygarnę" sterowniki do takiej karty. Z obsługą tunera tv i reszty. Podejrzewam, że ta karta, to jakiś wytwór firmowy (Dell, IBM czy inna cholera... ;)) Niby na AGP ale Low profile...
    Tuner TV Philips, GPU ATI Mobility 9000, choć Mandriva Live rozpoznaje to jako FireGL :D i... więcej nie wiem. Mam to od paru godzin. ;)
  • REKLAMA
  • #3 4743840
    Rudolf_
    Poziom 24  
    Ocena: 8
    Sterowniki są dostępne na stronie ATi.
    W ramach tego oprogramowania potrzebny jest sam sterownik i sterowniki WDM (dla prawidłowej pracy tunera).

Podobnie jak oprogramowanie ATi Multimedia Center zawierające program do oglądania i nagrywania telewizji (bądź innych źródeł), co ciekawe można wybrac dowolny kodek video zainstalowany w systemie.

Sam jestem użytkownikiem ATi All-In-Wonder 9200 i jestem zadowolony.
    Mała uwaga - jeśli są problemy z dźwiękiem - zmienić system obrazu TV tuner na Węgry.
  • REKLAMA
  • #4 4745360
    ice466
    Poziom 12  
    Ciekawa uwaga z tym dźwiękiem dzięki!!!

Ale niestety ale nadal nie wiem co z tym kablem jak go mam zrobić, potrzebuje jakiegoś schematu.
  • REKLAMA
  • #6 4748270
    ice466
    Poziom 12  
    Dzięki za pomoc, jeszcze tylko sesja i sie zabieram za robienie kabelka
  • #7 4748514
    Rudolf_
    Poziom 24  
    Ocena: 8
    Oczywiście sama karta ma wyjście do monitora, bo o ile dobrze widzę, to na tym Pin-Out jest tylko do urządzeń TV In-Out.

A kolega Radysh naobiecywał, a schemat gdzie..?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy karty ATI Radeon All-In-Wonder wyposażonej w nietypowe 29-pinowe złącze, które jest wykorzystywane do podłączenia różnych wyjść i wejść multimedialnych, takich jak VGA, S-VIDEO, CHINCH Video In/Out oraz Audio Out MiniJack. Jeden z uczestników posiada kartę ATI Mobility 9000 z niskoprofilowym złączem ATI AVIVO, które jest podobne do opisywanego. Problemem jest brak dokumentacji i schematu do wykonania własnego kabla do tego złącza. Wskazano na stronę pinouts.ru, gdzie dostępny jest angielski schemat pinów dla podobnego złącza ATI LE5, co może pomóc w samodzielnym wykonaniu kabla. Poruszono także kwestie sterowników, które można pobrać ze strony ATI, w tym sterowniki WDM niezbędne do obsługi tunera TV oraz oprogramowanie ATI Multimedia Center do nagrywania i oglądania telewizji. Zwrócono uwagę na możliwe problemy z dźwiękiem i sugestię zmiany systemu obrazu TV tunera na Węgry dla poprawy jakości dźwięku. Karta posiada standardowe wyjście do monitora, natomiast omawiane złącze służy do podłączania urządzeń TV In/Out.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA