Mam taką kartę jak w temacie ale nie posiadam do niej kabla. Czy ma ktoś może rozpisane to 29pinowe złącze. Albo coś co pozwoliło by mi zrobić sobie taki kabel.
Mam w tej chwili kartę AiW dobrego przyjaciela (wynalazek low profile na ATI mobility 9000(!?)).
Ma toto złącze ATI AVIVO czy jakoś tak... Dokładnie takie, o jakie kolega pyta.
Z tym, że w złączu tej karty , jeden pin jest zaślepiony i wygląda to tak ->
Jeśli opis na coś się przyda, to sprawdzę wyprowadzenia i dam "schemat".
Ps. Na drugim końcu przejściówki wiszą: Dwa standardowe wyjścia VGA, S-VIDEO OUT, CHINCH OUT Video, CHINCH IN video, Audio OUT MiniJack.
Wykonanie dobrej jakości przejściówki może być problematyczne, ale warto choć spróbować.
Acha! Z chęcią "przygarnę" sterowniki do takiej karty. Z obsługą tunera tv i reszty. Podejrzewam, że ta karta, to jakiś wytwór firmowy (Dell, IBM czy inna cholera... ) Niby na AGP ale Low profile...
Tuner TV Philips, GPU ATI Mobility 9000, choć Mandriva Live rozpoznaje to jako FireGL i... więcej nie wiem. Mam to od paru godzin.
Sterowniki są dostępne na stronie ATi.
W ramach tego oprogramowania potrzebny jest sam sterownik i sterowniki WDM (dla prawidłowej pracy tunera).
Podobnie jak oprogramowanie ATi Multimedia Center zawierające program do oglądania i nagrywania telewizji (bądź innych źródeł), co ciekawe można wybrac dowolny kodek video zainstalowany w systemie.
Sam jestem użytkownikiem ATi All-In-Wonder 9200 i jestem zadowolony.
Mała uwaga - jeśli są problemy z dźwiękiem - zmienić system obrazu TV tuner na Węgry.
Dyskusja dotyczy karty ATI Radeon All-In-Wonder wyposażonej w nietypowe 29-pinowe złącze, które jest wykorzystywane do podłączenia różnych wyjść i wejść multimedialnych, takich jak VGA, S-VIDEO, CHINCH Video In/Out oraz Audio Out MiniJack. Jeden z uczestników posiada kartę ATI Mobility 9000 z niskoprofilowym złączem ATI AVIVO, które jest podobne do opisywanego. Problemem jest brak dokumentacji i schematu do wykonania własnego kabla do tego złącza. Wskazano na stronę pinouts.ru, gdzie dostępny jest angielski schemat pinów dla podobnego złącza ATI LE5, co może pomóc w samodzielnym wykonaniu kabla. Poruszono także kwestie sterowników, które można pobrać ze strony ATI, w tym sterowniki WDM niezbędne do obsługi tunera TV oraz oprogramowanie ATI Multimedia Center do nagrywania i oglądania telewizji. Zwrócono uwagę na możliwe problemy z dźwiękiem i sugestię zmiany systemu obrazu TV tunera na Węgry dla poprawy jakości dźwięku. Karta posiada standardowe wyjście do monitora, natomiast omawiane złącze służy do podłączania urządzeń TV In/Out. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.