logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czarny ekran przy starcie Windows Vista na HP Pavilion dv6520 - jak naprawić?

zbigmach 28 Lip 2007 19:44 1089 3
REKLAMA
  • #1 4123618
    zbigmach
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Witam! Posiadam notebooka HP Pavilion dv 6520 (procesor 1,8 Ghz T7100) z zainstalowanym systemem Windows Vista. Podczas ładowania się systemu po włączeniu komputera pojawia się czarny ekran, który nie znika przez kilka minut. Dopiero po dłuższym czasie komputer zaczyna reagować (pojawia się pulpit itd.). Skutkiem tej sytuacji jest co najmniej kilkuminutowe oczekiwanie na możliwość pracy na komputerze. Wiem, że Vista ma duże wymagania sprzętowe, ale pracowałem na niej na dużo słabszym laptopie i wszystko przebiegało bez przeszkód. Czy ktoś się zetknął z podobnym problemem?
  • REKLAMA
  • #2 4123649
    piooo
    Poziom 29  
    Ocena: 41
    Zostałem poproszony o rozwiązanie podobnego problemu także z Vistą zainstalowną w Toshibie,system uruchamiał się bardzo długo i później pracował poprawnie. Okazało się winna była mysz na usb , którą sprzedawca dołączył do komputera. Przy odłączonej myszy system uruchamia się poniżej dwóch minut , później przy uruchomionym systemie gdy podłączy się tą mysz system daje jej domyślne sterowniki i wszystko jest ok. Czyli jak dla mnie konflikt sprzętowy , trzeba poszukać , albo jeśli komputer jest na gwarancji to serwis.pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 4123759
    zbigmach
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Nie mam podłączonych żadnych urządzeń zewnętrznych do laptopa (np. przez USB). Nie ingerowałem też w żaden sposób w to, jakie podzespoły są w komputerze. Komputer kupiłem dwa dni temu.
  • #4 4124051
    piooo
    Poziom 29  
    Ocena: 41
    Uważam , że to nie jest Twój problem, to sprawa serwisu.Przy tym procesorze musi uruchamiać się poniżej dwóch minut. Podejdź do sklepu z komputerem i spytaj się czy to jest prawidłowe , bo ja jestem pewien ,że nie. Co zaproponują , nie znam Twojego komputera ale być może to jakaś drobnostka.pozdrawiam
REKLAMA