logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

"chiński" pionier bez symbolu-nie włącza się

bartas666 29 Lip 2007 17:04 1872 1
REKLAMA
  • #1 4125993
    bartas666
    Poziom 18  
    Ocena: 54
    Witam! Siedzę nad tym radyjkiem już drugi dzień i dostaję dosłownie szału. znowu jakiś chiński bubel. jest to kaseciak. pod panelem miga jedynie czerwona dioda jest jakiś przycisk reset. radio nie reaguje na przycisk on. nie włącza się w ogóle. panel przelutowałęm i sprawdziłęm pod kątem przerwań i zimnych lutów. bylo kilka spalonych żarówek. taśma od wyświetlacza ok. do niektórcyh punktów dochodzą napięcia 4,5V. brak napięc na układach takich jak SC9257 oraz BU1923 i LA 1875. Napięcie na PT2313L jest ale układ się grzeje zasilany jest napięciem ze diody zenera 8,2V która się strasznie grzeje, po odłączeniu układu dioda nadal się grzeje..ale napięcię jest równe 8,2V. ponadto grzeje się układ RS8802-004 sprawdziłem i jest to kontroler RDS. Co dalej? proszę o pomoc

Dodano po 19 [minuty]:

odnoścnie krs 8802-004 to oczywiście procek z RDS- pomyłka
  • REKLAMA
  • #2 4127410
    bartas666
    Poziom 18  
    Ocena: 54
    może ma ktoś chociaż coś odnośnie tego KRS 8802-004 o ile się nie mylse podobne byly w roadstarach i innych tego typu..

Dodano po 1 [godziny] 30 [minuty]:

po licznych i nerwowych pomiarach stwierdzam ze to MCU a doprowadziło mnie do tego to iż dość mozno się grzeje, napięcie zasilające doprowadzone do MCU i kliku inncyh układów bylo zaniżone i dopiero odpięcie nogi od procka doprowadziło do wskazanego napięcia, może zrobiłem błąd nie odłączając jego pinów od pozostałych układów ale mimo wszystko pada na proca... czekam chociaż na jakieśsugestie czy s

Dodano po 35 [sekundy]:

doszedłem do odpowiednich rezultatów/sądów co do padniętego procka. pozdrawiam
REKLAMA