logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przetestować satelitę Amstrad SRX350 bez montażu na dachu?

Venom007 30 Lip 2007 15:50 1956 4
REKLAMA
  • #1 4129005
    Venom007
    Poziom 27  
    Ocena: 37
    Witam dostałem od znajomego satelite tak jak w temacie tylko nic a nic sie nie znam na satelitach.
    Jak można tą satelite przetestowac na "sucho"? bo niestety nie moge isc na dach i przykręcić taleza bo musze miec jakies pozwolenie od administracji i nie chce sie fatygowac jak np. satelita nie dziala :| da rade to jakos przetestowac?
    Czy jest jakas polska instrukcja oblsugi jak to poustawiac?
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 4130282
    kamiljan1
    Poziom 24  
    Ocena: 49
    Przetestować najlepiej u kolegi który ma talerz warunek to sprawny pilot a pamiętać musimy że mamy tylko jeden kanał polsko języczny TVN i tu pytanie czy w to wchodzimy,musimy mieć talerz, konwerter ,przewód i zgodę na montaż opłaci się ???.Kamil
  • REKLAMA
  • #3 4130381
    Venom007
    Poziom 27  
    Ocena: 37
    Oplaca sie bo wszystko mam oprócz zgody ale to sie da zalatwic.
    Tylko ja bym musial sprawdzic konwerter i dekoder bo jak odpale dekoder bez konwertera to pokazuje nazwy programów (rtl7 discowery...) ale tylko nazwy obraz jest niebieski.
    Tylko jak sprawdze dekoder i bedzie pokazywac programy to jaka mam pewnosc ze konwerter jest w 100%? czy moze tam nie ma co sie popsuc?
    Pilot mam, kabel, konwerter, tależ też mam, zgode moge miec tylko niechce pytac o zgody i zwracac glowe jak to i tak nie bedzie dzialac :/
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 4130399
    fidzo
    Poziom 21  
    Ocena: 26
    witam
    jak podepniesz na "sucho" swój konerter(bez czaszy) do amstrada to powinieneś mieć jasne dropy(śnieg) zamiast niebieskiego tła:)
    pzdr
  • #5 4130532
    kamiljan1
    Poziom 24  
    Ocena: 49
    Po podłączeniu tunera do TV a przy braku sygnału jest niebieskie tło i nazwy kanałów jeżeli zostały wprowadzone .SRX 350 ma rozbudowane menu bo na tamte czasy to był tuner z górnej półki.Ja bym to sprawdził w ciągu pięciu minut ,zmontował talerz , konwerter , kawałek kabla ,tuner ,telewizorek połączył Euro-Euro wyszdł bym przed dom na tunerze ustawił bym jakiś kanał niemiecki kierunek południe i po krzyku.Kamil
REKLAMA