logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

praca dla serwisantów GSM w Anglii

easyjob 31 Lip 2007 12:22 9319 37
REKLAMA
  • #1 4131709
    easyjob
    Poziom 11  
    Jeśli masz doświadczenie w serwisowaniu telefonów komórkowych, bądź w elektronice, język angielski w stopniu komunikatywnym, zgłoś sie do nas.
    Wysokie zarobki, ciekawa praca - www.easyjob.pl
    cv w języku angielskim na adres elektronicy(_at_)easyjob.pl
  • REKLAMA
  • #2 4131757
    lukmar
    Poziom 29  
    Ocena: 22
    po przeliczeniu na nasze wychodzi 4,614 zł miesięcznie od tego trzeba odjąć wyżywienie przelot itd. Jak dla serwisanta poziomu lev3 to chyba nie za dużo biorąc pod uwage 3 zmianowy tryb pracy po którym człowiek szybko się wykończy, znajomi w KFC więcej zarabiają na kuchni .
  • #3 4131773
    easyjob
    Poziom 11  
    jako serwisant poziomu 3 zarabia Pan 7-7.75 brutto na godzinę, ma Pan też możliwość pracy w nadgodzinach, które w dni powszednie są płatne +30% stawki, w sobotę +50%, a w niedziele i święta +100%.
    Poza tym przelot bądź przejazd autokarem jest to jednorazowy wydatek, nie aż tak straszny, a kontrakt ma Pan minimum na 6 miesięcy.
    Większość moich klientów nie traci też całej pensji na jedzenie, tu Pan już chyba trochę przesadził z tymi wydatkami
    Pozdrawiam serdecznie
  • #4 4131781
    liteon666
    Poziom 16  
    Ha ha ha ale o tym że umowe mogą rozwiazać w ciągu 24h to nic nie pisza :D:D:D

Dużo ludzi sie juz przez to A NOVO przewinelo i jakos nikt tych nadgodzin nie widzial...
  • #5 4131790
    easyjob
    Poziom 11  
    Jeżeli ktoś nie stwarza problemów i dobrze wykonuje swoja pracę, nie ma co się martwić, bo taka sytuacja go nie dotyczy. A Pan w takim razie do której grupy by się zaliczał?

Dodano po 1 [minuty]:

Sugeruje Pan, że wie lepiej niż firma, która zatrudnia? Pracował Pan dla nas?
  • #6 4131803
    kowalito1
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    Ja mnialem Propozycje Pracy w angli za 12 Funtow na godzine i to 1 poziomnie. Jesli ktos ceni serwisanta gsm, a takich ludzi jest jak narazie malo to powinien dac wiecej niz 7 funto. Pozdro
  • REKLAMA
  • #7 4131808
    easyjob
    Poziom 11  
    I co wyjechał Pan do tej pracy??
  • #8 4131812
    Mustangoo
    Poziom 21  
    Ocena: 6
    Sie przylacze z racji tego ze pracuje na takim stanowisku w Polnocnej irlandii (czyli tez UK).
    Jezeli ktos w Polsce zarabia do 1500 to mysle ze dobre rozwiazanie. Pytanie: czy jesli ktos jest rzeczywiscie dobry bedzie wolal wyjechac czy dostac dotacje z unii i otworzyc cos samemu.
    Jesli chodzi o nadgodziny etc. Poziom 1,2 - 6.34 czyli ile to bedzie na przyslowiowa reke..okolo 5.6 funta. Nadgodziny... ?? Mam wrazenie, ale to moje zdanie i tylko moje, ze brytyjczycy maja duza wiare i wielka nadzieje, na lepszy biznes i z tego powodu uwazam ze lepiej troszke przecedzic to co mowia przez sito. Wniosek: godziny jak najbardziej, ale z nadgodzinami etc to bylbym ostrozny. Mowie to po to, ze jesli ktos bedzie podejmowal decyzje zeby nie byl duuuuzym optymista...raczej realista.
    Dodam ze nie znalazlem pracy przez agencje wiec zadne z moich opinii nie dotycza agencji.
    Pozdro
  • #9 4131815
    lukmar
    Poziom 29  
    easyjob napisał:

Większość moich klientów nie traci też całej pensji na jedzenie, tu Pan już chyba trochę przesadził z tymi wydatkami
    Pozdrawiam serdecznie

Z żadnymi wydatkami nie przesadziłem wziąłem waszą pensję pomnożyłem przez 38 godzin i 4 tygodnie odjąłem tygodniowy wydatek na mieszkanie i opłaty podany przez was nic więcej, nie odejmując nic na wyzywienie a jak sami wiemy jedzenie jest drogie i na pewno wyjdzie rzędu 50-100 funtów tygodniowo jeśli bedziemy chcieli normalnie się odźywiać a nie jechać na samych konserwach.

Więc według mnie kwota zaoferowana przez waszą firmę jest śmieszna, no ale to tylko moje zdanie.
    A porównanie cen mam bo połowa moich znajomych wyjechała do pracy do anglii i wiem co i ile kosztuje, i ile zarabiają na zmywaku w kfc czy sprzątając pokoje są to dużo lepsze pieniądze, niż oferowane przez was dla "specjalistów". Niestety ale nie po to się uczyłem i siedziałem długimi dniami po nocach aby zarabiać tyle co koledzy na zmywakach.
  • #10 4131834
    easyjob
    Poziom 11  
    to jest Pana prywatna opinia, do której ma Pan prawo. Jest wiele innych osób, które myślą inaczej, ponieważ działamy już 2 lata.
  • #11 4131841
    Mustangoo
    Poziom 21  
    Hehe ...Lukmar masz racje, ze czesto na zmywaku/ budowie / sprzataniu mozna zarobic wiecej...
    Ale Z jedzeniem za 100 funtow tygodniowo to dales ostro bo bandzie... Sa klienci ktorzy zywia sie na wyprzedazach (out of date) itp. ale to oni potrafia za 5-10 funtow tygodniowo. Norma bez przesadyzmu i oszczedzania to mysle kwota rzedu 30 - 40 funtow tygodniowo.
  • #12 4131860
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    Proponowałbym jezeli ktos szuka pracy - to szukac przez kolegow co juz pracuja, oczywiscie mozna i przez agencje jak sie nikogo nie zna. W tamtym roku pracowałem kilka miesiecy w szwecji i bez problemowo mozna było odłozyc ok. 6.000 tys. pln miesiecznie.

Sam sie przymierzam do wyjazdu na wakacje - 2 tygodnie do zaprzyjaznionego serwisu. Przy okazji wiele mozna zwiedzic, szwecja polecam dla zapalonych wedkarzy.
  • #13 4131871
    lukmar
    Poziom 29  
    no luz 100 funtów to może fakt że sporo :) ale słuchaj ja jak miałbym tam jechać to nie chce przyjechać 10 kilo lżejszy i zywić się resztkami (out of date), a druga sprawa na browarka trzeba od czasu wyjść itd yakże nie ma co liczyć że całe 4600 się miesięcznie odłoży :) to tylko chciałem powiedzieć :) i warto sobie zrobić te 50f tygodniowo zapasu na wydatki. A dla 30f nie ma co katować organizmu żywiąc się odpadami, puszkami itp. świństwami

ps widzieliście pozostałe 2 oferty w jednej nie ma wogóle zarobków ale podejżewam że na pewno więcej niż 7f/h a w drugiej zarobki się zaczynają od 12f/h , Tzn że nie doceniają pracy serwisanta GSM :)
    W takim razie powodzenia w szukaniu pracowników :) Dobry serwisant zostaje bo zarobi na tyle że i tu mu dobrze nawet gdyby nie miał 4000 zł miesięcznie ale zawsze żyje normalnie z rodziną i kumplami i nie wpierdziela odpadków tylko normalne obiady. A dla 1000 zł czy 1500 więcej nie warto wyjeżdzać i robić z siebie białego murzyna.
  • #14 4131892
    s_ebo_l
    Poziom 18  
    Ocena: 3
    Mustangoo ma racje 30-40 funtow tyg. starcza w zupelnosci :) . Mimo to wiekszosc piszacych tu ma racje ze na "zmywaku " duzo wiecej zarobi, do tego naje sie w knajpie i nie ma na glowie kosztow jesli cos uwali :).
    Dwa lata na rynku i jeszcze szukacie na necie ludzi hmmm....
  • #15 4131967
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Agencja co miesiac pewnie pochłania lwia czesc Twoich dochodow, tyle ze nie od Ciebie, lecz od ANOVO.Anovo nie musi szukac tkanki pracowniczej, bo w zamian za czesc twoich dochodow to agencja bierze na siebie selekcje. Prosty układ. Lecz czy jest to dobre rozwiazanie dla kolegow z level 3. Mysle ze moze dobre to na poczatek aby sie zaczepic i szukac cos dalej, ale napewno nie na 6 miesiecy.
  • #16 4131968
    lukmar
    Poziom 29  
    a i nie wiem jeszcze czy dobrze zrozumiałem ale tak na stronie pisze

cyt: "Osoby, które zdecydują się na korzystanie z lokali wynajmowanych przez pracodawcę są zobowiązane do opłacania czynszu przez 6 miesięcy – jest to wymóg prawny dotyczący wynajmu nieruchomości w Anglii."

kolega wyżej napisał "Ha ha ha ale o tym że umowe mogą rozwiazać w ciągu 24h to nic nie pisza "

Więc jeśli obie żeczy są prawdziwe to może zdażyć się tak że jedziemy na miejsce zaczynamy mieszkać u naszego pracodawcy po dwóch tygodniach wylatujemy bo coś komuś nie pasowało, a przez kolejne 5 miesięcy musimy czynsz opłacać ??

Nie wiem czy to dobrze zrozumiałem ale skoro to co pisze jest prawdą to znaczy że niezły tu wałek jest :)

hmmm koledze easyjob chyba brakło argumentów :) czyżby firma istniejąca 2 lata nie potrafiła zachęcić do pracy u niej
  • REKLAMA
  • #17 4131981
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Hihi dobre :)

Szkoda ze to nie do słonecznej Italii wyjazd, tam mogłby czekac na Ciebie - karabinek beretta wycelowany w ciebie zamiast pensji (rodzimy wyrob) oraz pokazne pole winogron do przerobu.

Realnie schodzac na ziemie, warto wyjechac gdziekolwiek, lecz nie na pierwsza łapanke. Sam jak ustabilizuje swoje sprawy domowe to kto wie .

No chyba ze ma sie pare dobrych punktow, z dobrymi pracownikami, z tego mozna w polsce przezyc. Ceny mamy juz europejskie a płace jeszcze nie. Czekac az to sie wyrowna, nie dziekuje.
  • #18 4131986
    liteon666
    Poziom 16  
    easyjob napisał:
    Jeżeli ktoś nie stwarza problemów i dobrze wykonuje swoja pracę, nie ma co się martwić, bo taka sytuacja go nie dotyczy. A Pan w takim razie do której grupy by się zaliczał?

Dodano po 1 [minuty]:

Sugeruje Pan, że wie lepiej niż firma, która zatrudnia? Pracował Pan dla nas?

Właśnie pracowalem, dobrego użył Pan czasu, wyjechalem razem z moimi 5 kolegami z jednej firmy, ja pracowalem 3msc a ostatni z calej piatki dopracowal do 8msc...
    O rozwiazaniu umowy poinformowano nas (mnie i kolege) w piatek rano i odrazu powiedziano ze w poniedzialek nie mamy po co przychodzic...
    Wiec ja osobiscie odradzam prace dla A NOVO NORWICH (a dokladnie dla angielskiej agencji WYNNWITH, bo to ona przejmuje pracownilkow z Easyjob'u) i nie jest to tylko moje prywatne zdanie znam conajmniej 20 osob ktore 'przewinelo' sie przez to weszystko...

btw zaraz podesle link do znajomych - moze i oni sie wypowiedza.
  • #19 4131990
    Mustangoo
    Poziom 21  
    Panowie...agencja musi na czyms zarobic a to rozwiazanie stosuja chyba wszystkie agencje na ziemi, albo wiekszosc.
    Wyjazd przez agencje jest NAJLEPSZYM rozwiazaniem dla kogos kto ma doswiadczenie (w tym przypadku) ale nie ma znajomych w anglii.
    Popracuje te pol roku i moze znalesc cos lepszego lub otworzyc cos swojego lub wrocic z odlozona gotowka do kraju. Z gotowka i nowymi doswiadczeniami bo podobno "podroze ksztalca" a tu beda mieli i podroze i przygode.

Dodano po 2 [minuty]:

Agencji nie znam wiec sie nie wypowiadam. Sa lepsze i gorsze wiec najlepiej pogadac z ludzmi ktorzy z jakiejs agencji jechali, jak np. liteon666
  • #20 4132099
    liteon666
    Poziom 16  
    Mysle że Pan z Easyjobu już się nie odezwie :)

Teraz szukaja ludzi na forum, 1,5 roku temu werbowali ludzi z duzych serwisow w wawie i okolicach.

Tak w ogole to firma A Novo byla kiedys w polsce otworzyli maly serwis w warszawie - obiecywali wszystkim zlote gory a po pol roku wszystko spakowali a pracownikom powiedzieli 'nikt nie chce was zwolnic jesli chcecie to mozecie jechac do anglii' :D
  • #21 4132166
    easyjob
    Poziom 11  
    Udało nam się namówić A-Novo by zatrudnili trenera, dlatego mamy możliwość zatrudniania kandydatów ze słabszymi kwalifikacjami. Kiedyś faktycznie był prany pod uwagę tylko poziom 3. Jest to szansa dla ludzie bez bądź z małym doświadczeniem.
    A internet to najlepsze miejsce by pozyskiwać nowych kandydatów.
  • #22 4132198
    liteon666
    Poziom 16  
    easyjob napisał:
    Udało nam się namówić A-Novo by zatrudnili trenera, dlatego mamy możliwość zatrudniania kandydatów ze słabszymi kwalifikacjami. Kiedyś faktycznie był prany pod uwagę tylko poziom 3. Jest to szansa dla ludzie bez bądź z małym doświadczeniem.
    A internet to najlepsze miejsce by pozyskiwać nowych kandydatów.

Hmm a jeden zmoich kolegow, ktorzy wyjechali razem ze mna wcale nie byl z '3 levelu' mial swoj wlasny maly serwis. A treningi byly juz 1,5 roku temu:
    najpierw 3 dni rozkrecania i skrecania fonow a pozniej tydzien przy benchu (stole) z kims kto dluzej pracuje.
  • #23 4132204
    easyjob
    Poziom 11  
    Poza tym nadal szukamy ludzi po dużych firmach, ogłoszeniach w prasie, na targach - ostatnio na MasterTrack w Opolu, ale nie zaszkodzi zrobić coś więcej, skoro otwierają nowe fabryki i mamy możliwość zatrudnienia wielu osób.
    Pozdrawiam i niestety opuszczam forum, praca i kandydaci czekają.
  • #24 4132216
    kowalito1
    Poziom 17  
    Ocena: 2
    Jak otwieraja wiele fabryk to niech otworza w polsce i dadza zarobic tyle co w angli.
  • #25 4132318
    Stokłosy
    Spec od GSM
    O nadgodzinach w takiej firmie to mozna zapomniec, bardziej sie im opłaca jak widac po przykładach zatrudnic nowe osoby niz płacic za nadgodziny. Biznes rzadzi sie swoimi prawami.
  • #26 4132379
    lukmar
    Poziom 29  
    kowalito1 napisał:
    Jak otwieraja wiele fabryk to niech otworza w polsce i dadza zarobic tyle co w angli.

popieram
  • REKLAMA
  • #27 4132394
    wasylwek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 88
    To jest totalny OT :D wątpie , że uda sie zwerbowac w ten sposób w miarę kumatego serwisanta z elektrody , 5 złotowców mama nie puści :D Powiem , że oferta mnie trochę zainteresowała ale po przejrzeniu ( powierzchownym !!!) szczegółów . Ogłoszenie typowo na.... kanadyjskie portale jak ktos chce wiedziec dlaczego kanadyjskie zapraszam na GG .
    pozdrawiam
  • #28 4132404
    liteon666
    Poziom 16  
    Stokłosy napisał:
    O nadgodzinach w takiej firmie to mozna zapomniec, bardziej sie im opłaca jak widac po przykładach zatrudnic nowe osoby niz płacic za nadgodziny. Biznes rzadzi sie swoimi prawami.

Dokładnie - trafileś w 10tke...pozniej telefonow robi sie mniej i juz nie potrzeba tyle ludzi...
  • #29 4132469
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Lepiej dla A novo jak wtenczas przyjdzie np. 4 zmiana wypoczeta, wykarmiona na wyprzedazy artykułów spozywczych. Nadgodziny - czemu. Wydajnosc w dissasembly/assembly jest wieksza swiezego pracownika.

Rekrutacja nie przyniesie im wiekszej korzysci na elektrodzie.

1- nie widac szans na dalszy rozwoj zawodowy
    2 - nie widac szans na poprawe bytu materialnego
    3 - przypomina to oboz harcerski - skoszarowanie
  • #30 4132502
    dymitr25
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Mysle ze dla serwisanta poczatkujacego bez pracy,wiekszych umiejetnosci to moze i taka placa jest ok ,jednak dla czlowieka ktory naprawde ma pojecie w dziedzinie gsm sa to smieszne pieniadze.Dla zdolnych serwisantow takie pieniadze sa do zarobienia na miejscu

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy ofert pracy dla serwisantów GSM w Anglii, głównie za pośrednictwem agencji Easyjob i współpracującej z nią agencji A-Novo (Winwitch). Oferta skierowana jest do osób z doświadczeniem w serwisowaniu telefonów komórkowych i komunikatywną znajomością języka angielskiego. Wątpliwości uczestników dotyczą niskich stawek godzinowych (około 7 funtów brutto na godzinę dla poziomu 3), kosztów życia w UK (czynsz, wyżywienie), braku stabilności zatrudnienia (możliwość rozwiązania umowy w ciągu 24 godzin), oraz problemów z nadgodzinami i warunkami mieszkaniowymi. Wielu komentujących wskazuje, że zarobki są niewystarczające w porównaniu do kosztów utrzymania i alternatywnych prac fizycznych (np. w KFC czy na zmywaku). Pracownicy skarżą się na szybkie zwolnienia, brak gwarancji pracy i problemy z odzyskaniem wypłat. Z drugiej strony przedstawiciele firmy podkreślają możliwość nadgodzin z dodatkowymi stawkami, minimum 6-miesięczne kontrakty oraz szansę zatrudnienia osób z mniejszym doświadczeniem dzięki zatrudnieniu trenera. Dyskusja porusza także kwestie rekrutacji, szkoleń (krótkie kursy rozkręcania i składania telefonów), oraz perspektyw rozwoju zawodowego, które są oceniane jako ograniczone. Wspomniane są również inne rynki pracy, np. Szwecja, gdzie można zarobić więcej. Wśród modeli telefonów wymieniono m.in. Nokia 6630, 6680, N70 oraz telefony Sony Ericsson. Ogólnie praca w serwisie GSM w Anglii przez agencję jest postrzegana jako opcja dla osób początkujących lub bez alternatywy, ale z licznymi ryzykami i niskim wynagrodzeniem w stosunku do wymagań i kosztów życia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA