logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DVD Manta Lord 031 dwa obrazy i zero reakcji na komendy.

RAK10 02 Sie 2007 11:49 1647 2
REKLAMA
  • #1 4138643
    RAK10
    Poziom 1  
    Witam mądre głowy, jestem głupkiem, mam Lorda 031 a wgrałem soft do 033, ale od początku, miałem taki problem, odtwarzacz podzielił mi obraz na TV czarnym pasem i pokazywał dwa obrazy. Zamiast zapytać kogoś mądrego wgrałem soft tylko że omyłkowo do 033, zrobiłem według instrukcji , wgrywał około 1s i wyrzucił płytę, wyłączyłem go przyciskiem i po 3 minutach włączyłem, kieszeń była cały czas otwarta, włożyłem płytę z filmem i wsunąłem , zero reakcji , nie odpowiada na żadne polecenia, wyświetla na TV logo Manty.
    Obraz jaki był podzielony taki jest nadal, proszę o radę co zrobić.
    Czy można samemu sprawdzić czy uwaliłem pamięć, a jeśli pamięć jest ok, to proszę o pomoc przy wgraniu noweg softu. Żeby nie robić śmietnika mój nr gg 8140105, pozdrawiam. Robert

Moderowany przez Jaś Kula:

Przeczytaj https://www.elektroda.pl/rtvforum/faq.php zwłaszcza punkt 11. Tytuł poprawiłem.

• REKLAMA
  • #2 4138939
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 640
    Jeżeli nie jesteś elektronikiem, pozostanie chyba tylko serwis. Za jakieś 50 zł powinni naprawić bez problemu.
  • #3 4139596
    rafal8916
    Specjalista - spawarki
    Ocena: 326
    Trzeba wyjąć pamięć i zaprogramować zewnętrznym programatorem którego ty zapewne nie posiadasz. Pozostaje Ci raczej tylko serwis (powinni zrobić za około 40zł).
REKLAMA