logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nagrywarka Nec AD-7173A nie odtwarza płyt i wydaje dziwne dźwięki po nagrywaniu

arek14 02 Sie 2007 16:26 1367 12
REKLAMA
  • #1 4139416
    arek14
    Poziom 11  
    Ocena: 14
    witam moja nagrywarka Nec AD-7173A nieodtwarza CD ani DVD i dziwne chrapocze stało się to po mojej chęci wypalenia sobie obrazka na płycie instalowałem na nowo oprogramowanie a nawet zrobiłem przywracanie systemu i nadal niedziała co mam robić :?:
    Proszę edytować ten post przyciskiem: Nagrywarka Nec AD-7173A nie odtwarza płyt i wydaje dziwne dźwięki po nagrywaniu i dokonać stosownych zmian w pisowni.
    Przypominam, że zdanie rozpoczynamy z wielkiej litery i kończymy kropką, stosujemy również znaki przestankowe (interpunkcja).
    Proszę poprawić również określenia slangowe !
    Proszę nie używać wielokrotnie ( ?? lub !! ) itd. to naprawdę nie są ozdobniki.
    Pisownię niektórych postów koryguję sam, jednak nie jest to moim obowiązkiem.
    Popraw posty i temat.
    Posty nie spełniające tych kryteriów będą usuwane do "Kosza".
    W przypadku nie podporządkowania się moim zaleceniom temat zostanie zamknięty wraz z konsekwencjami regulaminowymi!
    TONI_2003
  • REKLAMA
  • #2 4139843
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 4140537
    arek14
    Poziom 11  
    Tu masz nagranie takie coś słychać kiedy włoże płytke.Nagrywarka była kupiona w grudniu 2006 a przestała odwarzacz płyty i zaczeła chrapotać kiedy chciałem wypalić obrazek (LabelFlash),kliknołem wypal,pojawił sie jakiś komunikat(po angielsku) zamknołem ten komunikat a opcja wypal zrobiła sie na szaro (tak się dzieje kiedy niema włożonej płyty w napędzie)
    Załączniki:
    • Nec czaski.mp3 (163.88 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 4141269
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 4141504
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    Kolego Arek14, skierowano do kolegi już drugą prośbę o poprawienie niechlujnej pisowni. Proszę zastosować się do nich PRZED napisaniem kolejnego postu. Trzeciej prośby nie będzie.
  • #6 4141740
    arek14
    Poziom 11  
    Wypalić obrazek chciałem na zwykłej płycie (bo też można).Już teraz tego komunikatu nie powturze bo opcja wypal jest nieaktywna bo niewidzi płyty do wypalenia choć płyta DVD znajduje sie w napędze.Nagrywarka nieotwarza mi żadnych płyt

(przepraszam moderatora za błedy jestem dyslektykiem i staram sie ich robić jak najmniej ale nikiedy niewychodzi)
  • #7 4142495
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Punkt 15 regulaminu stanowi:
    Wszyscy polscy użytkownicy forum podlegają tej samej ocenie w zakresie: poprawnej pisowni, ortografii i sposobu logicznego formułowania myśli. Nie jest stosowana żadna taryfa ulgowa dla użytkowników z różnymi dysfunkcjami w tym zakresie.
    Na Forum jest dostępna funkcja pisownia, i nic nie jest mi wiadomo o zablokowaniu tejże. Praktycznie wszystkie edytory tekstu posiadają moduł sprawdzania pisowni. Błędy które kolega popełnił zostały zaznaczone, a koledze nie chciało się nawet ich poprawić. Jest to przejaw lenistwa, a nawet czegoś jeszcze gorszego. Za niezastosowanie się do polecenia moderatora karzę kolegę ostrzeżeniem. Nie zwalnia to kolegi z OBOWIĄZKU poprawienia popełnionych błędów PRZED napisaniem kolejnego postu.

arek14 napisał:
    Wypalić obrazek chciałem na zwykłej płycie (bo też można)

Skąd kolega zaczerpnął tę informację?
  • #8 4142723
    arek14
    Poziom 11  
    Mam specjalne nero które sobie dokupiłem razem z nagrywarką i jak włoże płyte DVD do połowy pełną to ten program w nero pokazuje mi że tak gdzie jest coś już nagrane to niemoge wypalić obrazka a tak gdze jest wolne miejsce moge wypalić i sobie moge ustalić co chce wypalić. Wypalałem już 2 razy na zwykłej płycie DVD i wszystko było ok
  • #9 4142857
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #10 4143229
    arek14
    Poziom 11  
    właśnie nagrywarke mam złe podłączoną bo nagrywa mi płytke 50 minut
  • REKLAMA
  • #11 4143268
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #12 4143380
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Kolego Arek14: kilkakrotnie zwracano koledze uwagę na błędy i konieczność stosowania się do poleceń moderatora. Po ostatniej mojej uwadze, którą kolega zlekceważył zwróciłem się do kolegi na PW przypominając o konieczności poprawienia błędów i uprzedzając o konsekwencjach wynikających z niezastowania się do poleceń. Ponieważ kolega nadal lekceważy swoje obowiązki wynikające ze zobowiązania się do przestrzegania regulaminu Forum, to realizuję swoją zapowiedź i blokuję koledze możliwość pisania na Forum do dnia 15.08.2007.
  • #13 4179364
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Kolego arek14, minął okres nałożonej kary, więc możliwośc pisania została odblokowana. Przypominam, że nałożenie kary nie oznacza zezwolenia na niewykonywanie poleceń moderatora. Dotychczas popełnione przez kolegę błędy muszą zostać poprawione.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Nagrywarka NEC AD-7173A przestała odtwarzać płyty CD i DVD oraz wydaje nietypowe dźwięki („chrapocze”) po próbie wypalenia obrazu na płycie metodą LabelFlash. Problem pojawił się po kliknięciu opcji wypalania, która następnie stała się nieaktywna, mimo obecności płyty w napędzie. Użytkownik próbował reinstalacji oprogramowania i przywracania systemu bez skutku. Sugerowano, że przyczyną może być zabrudzenie soczewki lasera lub problemy z pozycjonowaniem lasera, co uniemożliwia odczyt ścieżek płyty. Zalecano czyszczenie soczewki delikatnym patyczkiem nasączonym płynem do szyb oraz sprawdzenie poprawności podłączenia i ustawienia zworek IDE. Wskazano również na konieczność oddania urządzenia na gwarancję, jeśli jest jeszcze ważna. Dodatkowo poruszono kwestie poprawnej pisowni i przestrzegania regulaminu forum przez użytkownika.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA