logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyłączyć dźwięk przy włączaniu alarmu Predator 2000Plus?

devolt 05 Lis 2003 19:57 2830 8
  • #1 388416
    devolt
    Poziom 21  
    Ocena: 331
    Hej mam pytanko...na początku gdy uruchamiałem alarm z pilota to włanczał sie cicho bez sygnału dzwiekowego a teraz nagle zaczął sie włanczaz z sygnałem jak zrobic zeby znowu sie włanczał po cichu, bez wciskania obu przycisków naraz poniewaz jest to nie wygodne....
    piloty w tym alarmie są dwa takie małe owalne jeden jest czarny a drugi jak by z "drewna"...

Pozdrawiam Devolt

P.sGdyby ktos miał opis serwisowy tego alarmu to był bym bardzo wdzięczny.
  • #2 390637
    wilknet
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    Witam!
    Ja tez mam w samochodzie predatora ale chyba nie 2000
    bo mam go juz chyba z 5 lat
    Z tego co wiem mojego mozna programowac z pilota w nastepujacy sposob
    Mamy dwa guziki maly i duzy, trzymamy tak długo mały guzik az alarm wyda jedno pikniecie i zacznie mrugac dioda alarmu, czekamy az przestanie mrugac i zaswieci sie cały czas. Od tej chwili alarm jest gotowy do programowania. Moj alarm ma 4 funkcje programowalne nie wiem jak twój. Nie pamietam co jest po kolei jak znajde opis a bedzie Cie to interesowalo to podesle. W kazdym badz razie mnie tez drazni to gdy wydaje dzwieki przy otwieraniu i zamykaniu i zeby tak nie robił programuje go tak:
    1 funkcja - wyłączona (zeby wyłaczyc to nacisnij mały przycisk)
    2 funkcja - załaczona - duzy przycisk
    3 funkcja - załaczona - duzy przycisk
    4 funkcja - wyłaczona - mały przycisk
    Funkcje to
    1. wydawanie dzwieku przy zamykaniu i otwieraniu
    2. automatyczne uzbrajanie po otworzeniu samochodu z pilota jezeli nie zostaną otwarte w ciagu 30 sekund którekolwiek ze drzwi
    3. Zamykanie centralnego zamka po uruchomieniu silnika
    4. nie pamietam
    Jak mowlem nie pamietam kolejnosci, po zaprogramowaniu kazdej z funkcji dioda alarmu zacznie chwilke mrugac nalezy odczekac az sie zaswieci no i to by było tyle.
    Pozdrawiam
  • #3 390829
    devolt
    Poziom 21  
    super tego mi było trzeba tylko czy w tym moim jest tak samo???
  • #4 392156
    devolt
    Poziom 21  
    niestety nie działą to tzn wchodzi mi w tryb programowania ale kombinowąłem na wszystkie strony, i sygnał ciągel daje, zauwazyłem dziwną rzecz ze w pewnym momencie pojawił sie sygnał przy wyłaczaniu równiez a gdy wyłączyłme 2 funkcje to znikł a prz włanczaniu został?? dziwne zeby odzielnie było na włanczanie i wyłanczanie???

pozdro Devolt
  • #5 393971
    loony
    Poziom 2  
    Biorąc pod uwagę, że większośc autoalarmów działa podobnie, to Twój alarm może sygnalizować uszkodzenie czujnika (mój np. ma taka funkcję i piszczy nawet jak jest ustawione ciche uzbrajanie). W moim alramie (INFERNO) jedno piknięcie podczas uzbrajania oznacza uszkodzenie czujnika prealarmu, natomiast dwa piknięcia - uszkodzenie czujnika "dodatkowego"...
    Sądzę, że u Ciebie "chodzi mu" właśnie o jakis czujnik (np. wstrząsówka lub ultradźwiękowy).
    Kiedyś w Polonezie z alarmem SILICON wybudzał mi sie alarm, okazało sie, że wstrząsówka mimo że była zamontowana w kabinie była cała zamoknięta i skorodowana....

Moja rada: SPRAWDŹ CZUJNIKI I ICH PODŁĄCZENIE
  • #6 396710
    wilknet
    Poziom 12  
    Witam!
    Czy w Twoim alarmie mozna podczas uzbrajania alarmu wyłączyc dodatkowe czujki?
    Ja w swoim robie to w ten sposób : włączam alram zamyka sie centralny zamek i nie wiem jaki to jest długi czas ale chyba około 5 sekund jesli nacisne przycisk uzbrajania alarmu jeszcze raz w tym właśnie czasie to nawet przy wyłączonej sygnalizacji dzwiekowej uzbrajania alarm wyda jedno pikniecie sygnalizujace wyłączenie dodatkowych czujnków np ultradzwieków. Przydatne to jest gdy zamykamy samochód pilotem i zostawiamy kogos w srodku. Moze Ty po prostu naciskasz za dlugo i alarm sygnalizuje wyłaczanie dodatkowych czujek ??
    Pozdrawiam
  • #7 397388
    devolt
    Poziom 21  
    nie napewno naciskakm najszybciej jak sie da bo tez tak myslalem ze to moze dlatego ale nie on poprostu wydaje dosyc długi dzwiek podejzewam ze to wina jakiejs z funkcji, albo zurzytej baterii, własnie dostalem na maila opis sprawdze i napisze czy pomogło..
  • #8 398136
    wilknet
    Poziom 12  
    No właśnie jakby kogoś interesował to daje tutaj opis Predatora 2000 Plus spakowany rarem 342 kB
    Pozdrawiam
    Załączniki:
    • Predator.rar (341.5 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #9 400618
    devolt
    Poziom 21  
    i problem z głowy......alarm dziala jednak to byłą bateria:) dziekuje wszystkim za pomoc.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy wyłączenia dźwięku sygnalizującego włączenie alarmu samochodowego Predator 2000Plus. Użytkownik zauważył, że alarm zaczął wydawać sygnał dźwiękowy przy uzbrajaniu, podczas gdy wcześniej działał cicho. Wskazano, że alarm można programować pilotem, zmieniając funkcje dźwiękowe poprzez sekwencję przycisków, jednak w modelu 2000Plus programowanie nie przyniosło oczekiwanego efektu. Zasugerowano, że dźwięk może sygnalizować uszkodzenie lub problem z czujnikami (np. wstrząsowym lub ultradźwiękowym), co wymaga ich sprawdzenia. Poradzono także możliwość wyłączania dodatkowych czujek pilotem podczas uzbrajania alarmu. Ostatecznie problem rozwiązała wymiana baterii w pilocie, co przywróciło ciche uzbrajanie alarmu. W dyskusji udostępniono również opis serwisowy alarmu Predator 2000Plus.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA