logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Highscreen DL-1564M - migające diody LED po włączeniu monitora, co robić?

rasm 05 Lis 2003 20:15 1592 4
REKLAMA
  • #1 388447
    rasm
    Poziom 15  
    Ocena: 27
    Witam , po włączeniu w monitorze startuje wysokie i zaczynają migać diody led, jedna za drugą(i tak w kólko), po podłączeniu kabla sygnałowego wyłącza sie wysokie, dioda "power" zmienia kolor na pomarańczowy ,a pozostałe diody nadal migają. Nie wiem od czego zacząć ? Polutował troszke płytę ,zwłaszcza scalaczki,tranzystory i diody, ale oczywiście bez efektu.
  • REKLAMA
  • #2 388467
    radiosimon
    Poziom 28  
    Ocena: 43
    Zimne luty robią się tam gdzie jest ciepło ew. płynie "tylko" duży prąd, czyli zasilacz, stopnie H,V lub PK. Przy procesorze jeszcze mi sie nie zdarzyło. Skoro wysokie wchodzi sprawdż odchylanie V, napięcia na zasilaczu, spróbuj na żarówke. Elementy polutowane mam nadzieje sprawdziłeś?
  • REKLAMA
  • #3 389448
    JACEKSZ
    Poziom 14  
    SPRAWDZ CZY DOCHODZĄ DO PROCERORA SYGNAŁY H , V
  • REKLAMA
  • #4 396987
    kr
    Poziom 27  
    Ocena: 45
    zapdaj czystą pamięć lub z binem
  • #5 399092
    eleMac
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Mam to samo z monitorem Highscreen MS 1595P.
    Po włączeniu ekran jest jasnoniebieski,szary troche zwężony od gory .
    Po dołączeniu sygnału pokazuje sie obraz na ułamek sekundy i proc wyłącza monitor.

Wykryłem dodatkowo ze V I H dochodzą do proca (typ IUM 684739 - nie wiadomo co to jest ,jak ktos wie to niech cos napisze ) .
    Jak odłącze V od proca i dołącze sygnał z grafiki to obraz widać - jakby za ruchomą mgiełką ,ale wtedy proc już nie wyłancza monitora !
    Wyjęcie pamięci 93C66 powoduje ze proc probkuje ,nawet niebieskiego ekranu nie ma.

Potrzebuje schemat Highscreen MS 1595P.
REKLAMA