logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Boiler zelmech ow-1 typ z-2/10 schemat połączeń.

max233 03 Sie 2007 11:36 7582 4
REKLAMA
  • #1 4141770
    max233
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    witam. szukam schematu połączeń tego boilera .gość go porozbierał i teraz mam problem z prawidłowym podłączeniem ,a niegdzie nie mogę znaleźć schematu.
  • REKLAMA
  • #2 4141847
    staniol72
    Poziom 21  
    Ocena: 67
    W bojlerze nie ma nic skomplikowanego,grzalka,termostat i zabezpieczenie termiczne,wylacznik.Daj fotki,sprobujemy podlaczyc bez schematu.
  • REKLAMA
  • #3 4143066
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #4 4150189
    krzysiek_zyx
    Poziom 11  
    Ocena: 24
    1.Przewód sieciowy podłączasz do dwóch styków na krótszej krawędzi ogranicznika temperatury (BOT, OTB, BT) (czarna lub biała kostka zamocowana przy grzałce)
    2. jeden ze styków po przeciwnej stronie ogranicznika łączysz ze stykiem regulatora temperatury,
    3. drugi styk regulatora temperatury łączysz ze stykiem grzałki,
    4. drugi styk ogranicznika temperatury łaczysz z grzałką,
    5. lampka sygnalizująca grzanie jest podłączona do wolnych styków na grzałce oddzielnymi przewodami lub jeżeli zakończenie grzałki jest wyposażone w pojedyńcze wsuwki - połączenie należy wykonać podwónymi przewodami.
    6. przewód ochronny (żólto zielony) przykręcasz do mostka (mocując ego kryzę z grzałką do zbiornika)
    7. na koniec spradź dokręcenie mostka i przyleganie ogranicznika temperatury do blaszki. Ogranicznik powinien dobrze przylegać.
    8. skorzystaj z pomocy elektryka
  • #5 4150871
    max233
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    dzięki za zainteresowanie.tak zrobię jak piszesz ,ew. porobię zdjęcia jak tylko to będzie możliwe -boiler jest u ojca i na razie nie mam jak
REKLAMA