logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola V3x nie ładuje baterii i nie łączy się z komputerem

cygar 04 Sie 2007 18:13 1706 6
REKLAMA
  • #1 4145919
    cygar
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam. Posiadam motke V3x dziala wszytko poprawnie. Do pewnego czasu ladowala ok i przestala. Razem z tym przestala dzialac komunikacja z kompem. Jakies rady na to ?
  • REKLAMA
  • #2 4146049
    KRapicki
    Poziom 24  
    Ocena: 16
    Uszkodzony port miniUSB w telefonie...
    Bo jak podłączasz do PC to zero reakcji ?
  • REKLAMA
  • #3 4146127
    dyzio88
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    witam kolego miałem identyko przypadek też pisałem na elce ale nic ni nie poradzili wymieniłem gniazdo usb ( spróbuj ) ale nic nie dało dopiero jak wymieniłem płytkę z gniazdem to się na prawiło nic więcej ci nie poradze
  • REKLAMA
  • #4 5338591
    grzyb26
    Poziom 21  
    Ocena: 19
    ma ktos schemt ładowania?? w telefonie brakuje jednego pinu w gniezdzie.
  • #5 5339167
    artis666
    Poziom 26  
    Ocena: 34
    Wymień gniazdo, niestety są dość awaryjne ja miałem ten sam problem w L7, pomogło jak trochę powyginałem styki ale efekt był krótkotrwały. Jeżeli będziesz tego próbował to tylko wtedy gdy już będziesz chciał wymieniać gniazdo, taka modyfikacja może zniszczyć gniazdo jeszcze bardziej uważaj żeby nie wygiąć za bardzo bo zniszczysz wtyczkę kabla. Jeżeli oczywiście przyczyną jest brak styku. Jeżeli ktoś ma jakieś przeciwwskazania napiszcie bo to że ja tak zrobiłem nie znaczy że to jest sposób naprawy :D pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 5339862
    grzyb26
    Poziom 21  
    Ocena: 19
    chodzi mi o to ze nie mam pinow do których moge sie przylutowac.
  • #7 5341531
    artis666
    Poziom 26  
    Ocena: 34
    W telefonie? to co sie z nimi stało?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Motorola V3x przestała ładować baterię oraz nawiązywać połączenie z komputerem, co wskazuje na uszkodzenie portu miniUSB w telefonie. Próby wymiany samego gniazda USB nie przyniosły efektu, natomiast wymiana całej płytki z gniazdem rozwiązała problem. Gniazda miniUSB w tych modelach są podatne na awarie, a czasem można tymczasowo poprawić styki poprzez ich delikatne wygięcie, jednak jest to ryzykowne i może uszkodzić wtyczkę kabla. Dodatkowo, w telefonie brakuje jednego pinu w gnieździe, co utrudnia lutowanie i naprawę. Poszukiwany jest schemat ładowania, aby lepiej zrozumieć układ i możliwości naprawy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA