logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Daewoo AKD-0225 RDS - niedziałające przyciski po wymianie żarówek w panelu

blazej14396 05 Sie 2007 16:28 1476 4
  • #1 4148419
    blazej14396
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Witam, posiadam radyjko Daewoo, i mam z nim nastepujacxy problem: po wymianie w panlu zaroweczek, I SPRAWDZANIU ICH MALYM ZASILACZEM 12v, nie dzialaja nastepujace funkcje: volume up, search up, programy 1,4,5,6, eject, mute i jeszcze pare mniej istotnych klawiszy.... Z gory dziekuje za pomoc, pozdrawiam
    Blazej

Dodano po 1 [minuty]:

Sorrki za bledy. Wiem,ze ten temat byl juz maglowany na forum,ale korzystalem z nie swojej, ergonomicznej klawiaturki ;) pzdr

Dodano po 1 [godziny] 13 [minuty]:

A! I jeszcze jedno: czasem,pomimo dostrojenia automatycznego (ktore czasem dziala) nie ma sygnalu p albo w.cz, tylko szum m.cz POMOCY
  • Pomocny post
    #2 4148801
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1407
    Najprawdopodobniej dwa uszkodzenia

a/ driver m.in od klawiatury scalak smd LC ... /typu z głowy nie pamiętam/ który jest w panelu [na 90%]

b/ głowica - może pomóc dokładne przelutowanie ;)
  • #3 4148835
    blazej14396
    Poziom 11  
    Uszkodzenie nastapilo bezposrednio po kontrolowaniu na biezaca wymienianych zarowek poswietlenia.Wiec glowica wg mnie odpada.... Iczy wymiana scalaka z panelu jest... krotko mowiac oplacalna? I gdzie wykonalna?

Dodano po 17 [minuty]:

Wiem,ze moze zbyt problematycznie do tego podchodze, ale czy ten LC75854 wysterowywuje takze podswietlenie?
  • #4 4151159
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1407
    Jest wykonalna ;) a czy opłacalna - decyzja należy do klienta /nie pamiętam dokładnie typu scalaka ale pewnie kilkadziesiąt zł trzeba liczyć/

A jeśli będziesz robił to przekonasz się że drugie uszkodzenie związane z brakiem odbioru FM to na 98% będzie głowica ;)
  • #5 4151728
    blazej14396
    Poziom 11  
    Zamowilem juz ten ukladzik, tj LC75854. Kosztowal mnie 30pare zl. ALE czy orientuje sie kolega, ile kosztowac moze jego montaz? Jest to SMD wiec sam sie nie podejmuje...

Dodano po 4 [minuty]:

I jeszcze jedno: jaka temperature grotu ustawic na zimne luty? Jest jakies optimum?
REKLAMA