logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tanie urządzenie z RJ45 do podłączenia anteny zewnętrznej do AP Belkin

d_k 06 Lis 2003 12:57 1353 3
  • #1 389205
    d_k
    Poziom 11  
    Mam dzialającą neostradę na podzieloną na dwa kompy, ale kumpel jest podlaczony bezprzewodowo, wszystko by bylo pięknie ale u mnie w domu leży na oknie AP belkina ( nie można do niego podpiąć anteny zewnętrznej), czy istnieje jakieś urządzenie (tanie) z wyjściem na RJ45, aby podłaczyć tego jednego urzytkownika i można by było podpiąć antenę zewnętrzną. i ewentualnie gdzie można takie coś kupić.

podkreślam nie chodzi mi o AP z bajerami i anteną dookólną, lecz najprostsze urządzenie ktore może być na dworze i podlaczone do rutera.
  • #2 389258
    Maras_23
    Poziom 18  
    Ocena: 7
    Nie bardzo rozumiem Twojego posta, ale wydaje mi sie ze chodzi Ci o AP'eka z wyjsciem na ant. zewnetrzna. Wystarczy przeciez przerobic tego AP co masz, dolaczyc kabelek z wyjsciem np. RSMA i do tego podpiac antene. U kolegi mozesz zrobic taki sam numer.

--
    Pozdrawiam,
    Marek.
    gg: 743789
  • #3 389344
    d_k
    Poziom 11  
    Dzieki za odpowiedz, rozważamy także taką możliwość, ale nie zabardzo wiemy jak to zrobić, czy po rozebraniu tego AP będziemy mogli bez problemu przylutwać antenkę z kabelkiem , czy trzeba wykonać jakieś dodatkowe operacje
  • #4 1151231
    STUD
    Poziom 12  
    Check this file.
    Załączniki:
    • WSTĘP.pdf (1.29 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA