nie potrzebuje specjalnej wersji xp na USB tylko chce nagrać xp na Pendrive tak że jak włącze w biosie bootowanie z usb to żeby czytał mi windowsa, o to mi chodzi
Z normalnej wersji WinXP jest to fizycznie niemożliwe (już próbowałem z czym się dało, ale po prostu program nie odczytywał USB (vide Partition Magic)).
Dyskusja dotyczy możliwości stworzenia bootowalnego systemu Windows XP na pendrive lub dysku przenośnym. Standardowa wersja Windows XP nie jest przystosowana do uruchamiania z USB, co potwierdzają próby z różnymi narzędziami, które nie potrafiły odczytać systemu z pendrive'a. Aby uzyskać bootowalny XP na USB, konieczne jest użycie specjalnej wersji systemu przystosowanej do pracy z nośnikami USB lub posiadanie pendrive'a o pojemności co najmniej 4 GB, co może umożliwić instalację XP bezpośrednio z płyty na USB. W BIOS-ie należy ustawić bootowanie z USB jako pierwsze urządzenie. Dodatkowo, podano link do szczegółowego opisu metody instalacji wielu systemów operacyjnych na jednym pendrive, co może być pomocne przy tworzeniu bootowalnego nośnika. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.