logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy da sie zrobić bootlowanego pendriva z systemem....?

Tomek18NT 29 Gru 2007 15:27 1242 2
REKLAMA
  • #1 4636324
    Tomek18NT
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam mam następujące pytanie:
    Czy da sie zrobić bootlowanego pendriva z systemem Windows xp do zainstalowania tzn. tak żeby przebieg instalacji nie polegał na instalacji z płyty cd bądź dvd tylko z pendriva ? Jak to zrobić ?? Próbowałem przekopiować wszystkie pliki z cd windowsa na pendriva i zmieniłem nazwę pendriva w biosie też ustawiłem bootlowanie z USB i nie działa to :/
    Z góry dziękuje za pomoc
  • REKLAMA
  • #3 4636687
    kwarki
    Poziom 17  
    Ocena: 10
    Problemem jest tu zrobienie aktywnej partycji na pendrive. Znalazlem kiedys windowsa XP w wersji na pendriva (to byl przerobiony windows PE - taki jak knopix, bootowalny z plyty CD) Wszystko wgralem ladnie, zrobilem krok po kroku jak w instrukcji ale system i tak nie chcial startowac z niego, komputer nie mogl znalezc aktywnej partycji.

Zainstalowac system na pendrive to jedno ale zainstalowac taki system ktorego bedziemy mogli uzyc na kazdym innym komputerze umozliwiajacym bootowanie z usb, bez ogladania niebieskich ekranow i z wszystkimi (wiekszoscia) sterownikow to zupelnie inna sprawa.

Sam od dawna mam Pendrive z oprogramowaniem typu portable (bez potrzeby instalowania go na dysku) tak ze gdziekolwiek jestem w kazdym komputerze moge uzyc swojego oprogramowania, swojego programu pocztowego itd. brakuje tylko wlasnego systemu...

Swoja droga polecam rzucenie w google hasla programy portable. Ostatnio znalazlem nawet Partition Magic w takiej postaci.
REKLAMA