logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Polar PDN 885 kłopoty po wymianie łożyska.

darek015 06 Sie 2007 14:33 3417 4
REKLAMA
  • #1 4151070
    darek015
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam.

Mam następujące problemy z pralka PDN 885,

Pralka została rozebrana całkowicie w celu wymiany simeringu i łożyska po złożeniu wystąpiły następujące problemy:

1. Podczas prania programem 3 pralka pobiera płyn do płukania wcześniej niż powinna, a także w tym czasie następuje wylewanie wody spod szufladki zasobnika. Nie dzieje sie tak jednak na początku prania kiedy woda jest pompowana razem z proszkiem.

2. Drugi problem polega na tym, że drzwi pralki nagrzewają sie nawet przy 20 stopniach do wysokiej temperatury. Podczas wymiany łożysk przerwałem niebieski przewód prowadzący do bębna (prawdopodobnie do regulatora temperatury ale nie jestem pewny) później przewód ten został zlutowany i zaizolowany.

Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 4151149
    elektronop
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    witam
    ad.pkt.1 mogą być zamienione przewody na elektrozaworze
    ad.pkt.2 niestety regulator jest do wymiany-lutowanie nie pomoże
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 4152303
    darek015
    Poziom 10  
    Przewody mam podłączone po kolei. Ale nie jestem pewien czy tak ma być ponieważ przy rozbieraniu zapomniałem zaznaczyć jak były podłączone. Byłbym wdzięczny za jakąś podpowiedz jak je zamienić?
  • REKLAMA
  • #4 4153562
    Topolski Mirosław
    Moderator Elektrotechnika
    Ocena: 1605
    darek015 napisał:
    Przewody mam podłączone po kolei. Ale nie jestem pewien czy tak ma być ponieważ przy rozbieraniu zapomniałem zaznaczyć jak były podłączone. Byłbym wdzięczny za jakąś podpowiedz jak je zamienić?

Tu masz schemat: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic141824.html#229468
  • #5 4153727
    darek015
    Poziom 10  
    Dziękuje za schemat.

Jeśli można to prosiłbym jeszcze o pomoc odnośnie skrótów na schemacie (WST., ZAS., USZL,).
REKLAMA