logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat klawiatury do telefonu Techcom BS 9000 – czy istnieje uniwersalny układ?

przemo12 08 Sie 2007 11:45 1265 1
REKLAMA
  • #1 4157482
    przemo12
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Witam !

Ma ktoś z Was może standardowy schemat klawiatury do telefonu stacjonarnego z klawiszami 1,2,3,4,5,6,7,8,9,0, oraz # i *. Potrzebuję zrobić klawiaturkę do wybierania numerów do telefonu Techcom model BS 9000 (bo oryginalna klawiatura - ta dotykowa się uszkodziła). Nie wiem czy jest jakiś standardowy schemat klawiatury pasujący do każdego telefonu ? Czy są to raczej rozwiązania adoptowane do poszczególnych mdeli tel. Bardzo proszę o pomoc. Aha mam jeszcze pytanie. Bo jak się podłaczy dwa aparaty telefoniczne do jednej linii to można przez nie rozmawiać jak przez mini interkom z tym, że w tle przebija nam sygnał zajętości linii tel. Chciałbym wykorzystać ten właśnie mechanizm do zrobienia prostego domofonu. Nie wiem jednak jak to zrobić gdzie podać zasilanie i jakie itp...aby telefony zachowywały się jak podłaczone do lini tell oczywiście bez sygnalu linii tel w tle...Bardzo proszę o pomoc na ten temat bo mam 2 nieużywane słuchawkowe aparaty telefoniczne i fajny mógłby być z nich domofonik. Dziękuję wszystkim za pomoc. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 4160690
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2939
    Odnośnie pierwszego pytania, to wystarczy tylko zastąpić same styki (te wadliwe) jakimiś bardziej konkretnymi i po sprawie.
    Co do drugiego pytania, to już kilkakrotnie ten problem był poruszany. Nie wiem czy mogę ciągle wklejać te same schematy.:| Spróbuj poszukać tu w tym dziale tematu współpracy dwóch aparatów.
REKLAMA