Proponuję przejrzeć oferty w gazecie regionalnej ze swojego regionu, następnie allegro ale w allegro musisz konkretnie napisać co da się z twojego sprzętu wycisnąć, jaki overclocking można na sprzęcie wykonać, co potrafi płyta główna itp. Na allegro znaczenie ma naprawdę wszystko. Ja np. Sprzedaję procek Athlon 2600+ XP z bashem 0080. Wcześniej chciałem go sprzedać bez aktualnych zdjęć oraz bez oznaczenia jaki BASH ma a jak wiadomo to baaardzo dużo jak na sam procesor.
Jak dla mnie jeśli pytasz to:
za płytę główną nie zszedł bym niżej niż 110zł, ram tylko ddr400 max i 2gb więcej nie wciśniesz
procesor góra 70zł, ale dobrze kleisz żę piszesz @3500 czyli znaczy że dobry rdzeń który da radę przekręcić na 3500+
Dysk polecam sobie zostawić chyba że ma 2mb cache, jeśli chciał byś go pogonić z konfigiem to 100zł
grafika 100zł
ram jakieś 100zł max
cooler pentagram to max 40zł
SB Audigy to około 60zł
obudowa i zasilacz jakieś 120zł zależy jeszcze jaka firma i moc
dodatki typu FDD i kable raczej bym nie wliczał gdyż nie ma to sensu
ogólnie jak ja bym wystawiał to za cały sprzęt bym wołał 750zł
Z tego co mi się wydaje to komputer był składany w częściach a nie kupowany w sklepie w całości lub ewentualnie proponowałeś jakie części miały być w nim zainstalowane, stawiam jednak na to pierwsze.
Dlaczego o tym wspominam? Po pierwsze płyta posiada zintegrowany dźwięk a ty masz audigy a tego w standardzie w sklepach nie montują
Po drugie cooler nie oryginalny, dalej mógł bym jeszcze wymieniać ale to nie ma sensu.
Jeśli chcesz wystawiać na allegro to proponuję tylko w częściach, w całości za dobrą kwotę nie pogonisz.
Nawet jeśli trafi się lamer to patrzy tylko na cyfry, np Athlon 3800+, 1gb ram 533, dysk 160gb geforce 256mb max i to mu wystarcza, i kupuje taki towar za 650zł w sklepie przez allegro, a jak wiadomo płyta główna posiada wbudowaną grafę z przydzielaną dynamicznie pamięcią z ramu, ram najgorszej firmy, dosyć dużo ale prędkość jak najwolniejsza, najtańszy dysk, buda i zasilacz pewnie codegen, jedynie co go ratuje to jak się skapnie to procesor przyda mu się do nowego configu.
PAMIĘTAJ ŻE DUŻO LUDZI KUPUJĄCYCH W ALLEGRO ZWRACA UWAGĘ WŁAŚNIE NA CYFRY, ZNAM TO PO SOBIE JAK ODE MNIE LUDZIE CHCIELI NA ALLEGRO KUPOWAĆ. NIE ROZUMIEJĄ ŻE PROCESOR MOŻNA PODKRĘCIĆ DO 3200, MYŚLĄ ŻE TO JUŻ JEST PODKRĘCONY PROCESOR (piszę tu o moim przypadku z prockiem) itd itp, jeśli jeszcze jakieś pytania to pisz, chętnie pomogę, nawet w skonfigurowaniu nowego sprzętu.
Dodano po 7 [minuty]:
Jeszcze dla użytkownika Dawid91X
Procesor który wybierasz jest najtańszą wersją C2D, Płyta główna OK, gdzie znalazłeś takie tanie pamięci RAM, Grafika do bani, oprócz tego że posiada DX10 nie wnosi nic nowego i nie jest zbyt wydajna osobiście wolał bym 7300GT, Z zasilacza Warrior też bym zrezygnował dokładając z 20zł na 500watt zalmana, Dysk lepiej kupić 250gb za 220zł, napęd można dostać za 90zł JEŚLI CHODZI o DVDRW.
Osobiście nie polecam płyt ASROCK ani innych na VIA, lepiej troszkę zainwestować i kupić coś na Intelu bądź nForce, również odradzam płyty ECS.
Po prostu miałem styczność z obiema firmami kilkanaście razy i się na nich przejechałem.
Nawet biedniejszy ASUS bądź Gigabyte zawsze lepszy od ECS i AsRock'a.