logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czas pracy laptopa 15 z baterią 6 ogniw 4800mAh podczas oglądania filmu

zajc956 11 Sie 2007 17:42 1985 5
  • #1 4168355
    zajc956
    Poziom 10  
    Jak to jest z bateriami do laptopów? Ile np. będzie chodził lapek z 15'' matrycą z baterią 6 ogniwową 4800mAh, gdy będzie miał odpalony film? Chodzi mi o to, aby mniej więcej zorientować się ile czasu jaka bateria będzie trzymać. Jakby parę osób napisało ile działa im laptop, na danej baterii przy dość dużym obciążeniu procka, byłbym wdzięczny.

Jeśli sprzedawca mówi że lapek chodzi 4 h bez podłączenia zasilania, to ile czasu powinienem odjąć od tych 4 h przy założeniu, że będę na tym lapku dość porządnie pracował? Bo z tego co wiem, to takie dane godzinowe są podawane przy założeniu że procesor będzie słabo obciążony, że będzie wyłączona matryca itp.

Konfiguracja tego laptopa będzie mniej więcej taka: procek intel core duo, minimum giga ramu, dysk twardy z minimum 4 MB cache.

Czy jest możliwe kupno jakiegoś zewnętrznego akumulatora do laptopa, tak abym mógł go podłączyć, gdy padnie mi bateria w pociągu (dość często odbywam długie podróże) Jaki jest mniej więcej koszt takiej baterii? (szukałem już takich zewnętrznych baterii w internecie, ale z dość marnym skutkiem)
  • #2 4168468
    PW031
    Poziom 11  
    ja mam 4900 bateryjke i mi chodzi oklo 2 h .. jak w cos gram to 1,5

AMD mAthlon 1800+
  • #3 4168796
    Miprik
    Poziom 15  
    Co do zewnętrznego zasilania bateryjnego, to może akumulator 12V, przetwornica i jazda. ;)

A film masz na myśli odpalony z płytki, czy z dysku? Bo to też różnice robi...

Pozdrawiam
  • #4 4169190
    zajc956
    Poziom 10  
    Cytat:
    A film masz na myśli odpalony z płytki, czy z dysku? Bo to też różnice robi...

z dysku oczywiście, jak będzie 120 GB, to zawsze jakiś filmik gdzieś będę mógł upchać, tak żeby się w pociągu nie nudzić. A o przetwornicy i akumulatorku jeszcze pomyślę ;P
  • #5 4169404
    Miprik
    Poziom 15  
    Mój znajomy ma laptopa IBM?Lenevo nie pamiętam, jaki model, rok temu kosztował około 2800. Spokojnie cały film obejrzy i jeszcze bateria pozwoli mu na poklikanie na gg. Najgbardziej prąd wcina WLan. Nie wiem, jak u innych, ale u niego tylko godzine przy WiFi laptop trzymał.
  • #6 4169944
    jarewa
    Poziom 35  
    Ocena: 511
    Najbardziej oszczędne procesory to VIA C3
REKLAMA