Witam!
Chciałbym zrobić coś podobnego do granatu tylko że zamiast wybuchać miałby wydawać piskliwy dźwięk!
Jestem amatorem w tych sprawach więc prosze nie krytykowac nie których moich wyrażeń!
Chciałbym zrobić coś prosteko i małego! myślałem o małym głośniczku (np. z telefonu komórkowego), przycisku który by to uruchamiał i jakiejś małej baterii która by to zasilała (najlepiej AAA). Ale nie wiem co z takimi detalami jak:
-głośnik musi wydawać jakiś dźwięk
-dźwięk nie może sie włanczać równo z przełącznikiem tylko z jakimś opuźnieniem najlepiej 7-8sekund.
-noi po zagraniu jakiejś tam melodyjki musi się wyłączyć!
nie wiem jak to zrobić więc proszę o rade!
(szukałem takiego tematu ale nie znalazłem)
==========================================================
a coś dokładniej?!
Chciałbym zrobić coś podobnego do granatu tylko że zamiast wybuchać miałby wydawać piskliwy dźwięk!
Jestem amatorem w tych sprawach więc prosze nie krytykowac nie których moich wyrażeń!
Chciałbym zrobić coś prosteko i małego! myślałem o małym głośniczku (np. z telefonu komórkowego), przycisku który by to uruchamiał i jakiejś małej baterii która by to zasilała (najlepiej AAA). Ale nie wiem co z takimi detalami jak:
-głośnik musi wydawać jakiś dźwięk
-dźwięk nie może sie włanczać równo z przełącznikiem tylko z jakimś opuźnieniem najlepiej 7-8sekund.
-noi po zagraniu jakiejś tam melodyjki musi się wyłączyć!
nie wiem jak to zrobić więc proszę o rade!
(szukałem takiego tematu ale nie znalazłem)
==========================================================
a coś dokładniej?!