Witam wszystkich użytkowników.
Mam problem z zainstalowaniem Windowsa XP dlatego ze nie wykrywa dysku twardego. Bios wykrywa dysk a podczas próby instalacji Wina wyświetla sie informacja
"Sprawdź czy wszystkie stacje dysku twardego sa zasilane i włączone prawidłowo do komputera, a także czy konfiguracja urządzeń związanych z dyskami jest poprawna w tym celu może być konieczne uruchomienie dostarczonego przez producenta oprogramowania diagnostycznego lub instalacyjnego"
A wiec skoro bios wykrywa dysk to raczej jest dobrze podłączony !?
A co do dysku od producenta nie posiadam takiego.
Specyfikacja komputera:
PŁ. G - Gigabyte GA-81945PL-G Intel 945PL
P. RAM - GoodRam DDR2 1536MB 667MHz
KR. G - Radeon X 1600 256MB
HDD - Seagate ST3160815A 160GB
Proc. - Intel P D 930 (S775) 3.00 GHz (2x2MB cache) BOX (BX80553930)
Windows XP Home PL SP2 OEM
Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.
Dodam jeszcze ze komputer jest na gwarancji i to właśnie w ramach gwarancji został wymieniony dysk. Bylem tez z tym problemem w serwisie ale powiedzieli mi ze dysk jest podłączony dobrze a za zainstalowanie Wina (mojego) zawołali 80zl.
Z góry dziękuje za pomoc.
W razie potrzeby udzielę każdej potrzebnej informacji.
Pozdrawiam.
Mam problem z zainstalowaniem Windowsa XP dlatego ze nie wykrywa dysku twardego. Bios wykrywa dysk a podczas próby instalacji Wina wyświetla sie informacja
"Sprawdź czy wszystkie stacje dysku twardego sa zasilane i włączone prawidłowo do komputera, a także czy konfiguracja urządzeń związanych z dyskami jest poprawna w tym celu może być konieczne uruchomienie dostarczonego przez producenta oprogramowania diagnostycznego lub instalacyjnego"
A wiec skoro bios wykrywa dysk to raczej jest dobrze podłączony !?
A co do dysku od producenta nie posiadam takiego.
Specyfikacja komputera:
PŁ. G - Gigabyte GA-81945PL-G Intel 945PL
P. RAM - GoodRam DDR2 1536MB 667MHz
KR. G - Radeon X 1600 256MB
HDD - Seagate ST3160815A 160GB
Proc. - Intel P D 930 (S775) 3.00 GHz (2x2MB cache) BOX (BX80553930)
Windows XP Home PL SP2 OEM
Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.
Dodam jeszcze ze komputer jest na gwarancji i to właśnie w ramach gwarancji został wymieniony dysk. Bylem tez z tym problemem w serwisie ale powiedzieli mi ze dysk jest podłączony dobrze a za zainstalowanie Wina (mojego) zawołali 80zl.
Z góry dziękuje za pomoc.
W razie potrzeby udzielę każdej potrzebnej informacji.
Pozdrawiam.