logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SONY CDX-4000RV - szum na wszystkich zakresach, CD działa, brak schematu

kazik50 15 Sie 2007 12:35 2046 3
REKLAMA
  • #1 4180196
    kazik50
    Poziom 12  
    Ocena: 22
    Radio przestało grać , płyt CD odtwarza ; słychać jest szum na wszystkich podzakresach . Sprawdzałem napięcia jakie przychodzą do głowicy , coś tam misię pokazało ale bez schematu to nie jest naprawianie. Gdy dotykałem przy pomiarze napięcia na głowicy i miałem właczony zakres LW , MW to ten szum jakby się zwiększał co przy FM -tego nie załważyłem.

Moderowany przez _PREDATOR_:

Regulamin:

W temacie wiadomości należy dokładnie zawrzeć całą istotę wysyłanych informacji. W działach serwisowo - naprawczych w tytule należy obowiązkowo podać rodzaj sprzętu, markę i model naprawianego urządzenia jak również, w formie skrótowej lub symbolicznej, charakter uszkodzenia (problemu).
    Temat poprawiłem!

• REKLAMA
  • #2 4180258
    grubas
    Poziom 40  
    Ocena: 553
    Proponuję na samym początku poszukać zimnych lutów i ewentualnych pęknięć oraz przelutować samą głowicę w środku i na płycie głównej.
  • REKLAMA
  • #3 4180375
    LWD11
    Poziom 31  
    Ocena: 485
    Czyżby w tym soniaczu siadziała słynna TUX020? jak tak to tylko jej wymiana pomoże.
  • #4 4188380
    kazik50
    Poziom 12  
    Ocena: 22
    Znalazłem od strony dolnej (spodu ) na druku pęknięty C-121 przy głowicy , ale nie znam jego wrtości. TUX-020 co to za element ?Bo nigdzie go nie moge zlokalizować
REKLAMA