logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć blokadę VERROUILLAGE w TV Philips 28PT4503?

fontek 17 Sie 2007 22:45 1994 4
REKLAMA
  • #1 4188535
    fontek
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Witam.
    W TV Philips 28PT4503 po włączeniu pojawia się czerwony napis "VERROUILLAGE" i po chwili się wyłączy. Nie działa z pilota, uruchomić można tylko przyciskiem P+ przy telewizorze. Jest to jakaś blokada , tylko jak można to zlikwidować ?

fontek
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4189119
    fontek
    Poziom 15  
    Witam.
    Czytałem kilka postów na ten temat. U mnie nie działa z pilota i nie wejdę w menu. Musze wymienić pamięć 24W04 , tylko bez wsadu pewnie nie ruszy.
    Czekam na inne propozycje wyjścia z tej blokady.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 4189143
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 531
    Jesteś pewien tego pilota? TV powinien działać na ten jeden, konkretny przycisk. Podobnie jest w niektórych Nokiach.
  • #5 4191084
    fontek
    Poziom 15  
    Witam.
    Dziękuje za odpowiedzi.
    Mój błąd , przyznaje się bez bicia. Pilot sprawdzany na testerze niby odzywa się ale pewnie wysyła złe impulsy, na telewizorze nie działa.
    Na innym pilocie wszystko działa . Była włączona blokada, po wyłączeniu napis "VERROUILLAGE" nie pokazuje się.
    Ten telewizor ktoś przemalował na srebrny kolor i obudowa "kopie", może to był powód zablokowania się. Po umasieniu obudowy telewizor można spokojnie dotknąć ręką.
    Dziękuję za pomoc.
    Pozdrawiam.
REKLAMA