logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio sam. Sony CDX-3900. CD bardzo czułe na wstrząsy

O S T R Y 18 Sie 2007 17:24 1119 2
REKLAMA
  • #1 4190703
    O S T R Y
    Poziom 13  
    Ocena: 13
    Tak jak w temacie. Radyjko podczas jazdy nawet po najmniejszych nierownosciach gubi sciezke. Czyszczenie soczewki i lusterka nic nie pomogło. Delikatne regulacje mocy lasera tez bez skutku.
    Laser to KSS-720A
  • REKLAMA
  • #2 4190761
    Desmatrix
    Poziom 10  
    Witam.

Ja kiedyś także miałem taki problem jednak z innym laserem i po kilku tyg. kombinowania uznałem że to po prostu tak jest zrobione i odpuściłem sobie.

PS: możesz sprawdzić czy kable od radia mają luz - tzn. czy po wsadzeniu radia te kable nie są tam pościskane (najlepiej włącz radio ale nie do końca wsadzone) - taki problem też miałem i odpowiednie ustawienie tych kabli pomogło.

Pozdrawiam.
  • #3 4192019
    PLEXI
    Poziom 25  
    Ocena: 113
    Hmmm co by tu Tobie doradzić, a może masz już tak kiepski laser :( możesz spróbować podłożyć inny laser jesli masz...
    Miałem taki problem w normalnym-domowym odtwarzaczu CD,jak zrobiłem głośniej muzyke i odtwarzacz miał wstrząsy...
    Tylko że tam był stary poczciwy laser KSS-210A tani w zakupiwe :) kupiłem nowy i nic nie musiałem regulować ani nic, zadziałało odrazu :)
    proponuję podmianę lasera albo wymianę na nowy .
    pozdrawiam
REKLAMA