Mianowicie nie ma nic na pulpicie:cry:, a aby coś uruchomić to alt+ctrl+del i dalej nowe zadanie.
ogólnie aplikacje programy i filmy działają poprawnie. na pulpicie jest tylko jego tapetka Yamaha R!. a stało się to xxxxx dni temu.
Mam nadzieję, że ktoś się ulituje i pokieruje mnie co dalej z tym zrobić.
Proszę o pomoc i z góry THX za odpowiedż.
Poprawiłam temat postu.
Post proszę poprawić samodzielnie.
Proszę pisać zgodnie z zasadami ortografii i interpunkcji języka polskiego.
Zdanie rozpoczynamy z dużej litery i kończymy kropką.
Proszę nie używać slangu.
Dziękuję.
charm_spider
Załączniki:
log h.doc(35 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Kolega ma piracki windows bez aktualizacji i pelno trojanow + wirusy. Wklej w zalaczniku log z combofix ale tym razem normalnie plik txt, a nie doc! Do tego zamknij porty przy pomocy wwdc.exe oraz zrob skan przy pomocy SuperAntiSpyware.
Zapewne Jeefo zainfekowal wszystkie pliki exe, wiec polecam uzyc:
http://www.sophos.com/support/disinfection/jeefoa.html
Ale dalej bez zmian. Po skanowaniu przeniosło do kwarantanny i usuneło ponad 740 śmieci i virusa o nazwie hidden dragon. Ku mojemu zdziwieniu nie znaleziono nawet sztuki jeefo. Porty pozamykane.
Na pulpicie dalej tylko tapeta, nie ma paska zadań i nie otwierają się okienka. Pozostaje tylko menadżer zadań. programy uruchamiane jako nowe zadanie chodzą normalnie.
Załączniki:
log.txt(7.25 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
✨ Użytkownik zgłasza problem z brakiem ikon i paska zadań na pulpicie komputera, gdzie jedynym widocznym elementem jest tapeta. Aplikacje działają poprawnie po uruchomieniu przez Menedżera zadań. Proponowano sprawdzenie ustawień pulpitu poprzez menu kontekstowe (PPM) i włączenie opcji "pokaż ikony pulpitu". Sugerowano także uruchomienie "msconfig" w trybie selektywnym. Wskazano na możliwe infekcje wirusowe, w tym trojany i wirusa hidden dragon, oraz zalecano użycie narzędzi takich jak ComboFix, SuperAntiSpyware, wwdc.exe do zamknięcia portów oraz usunięcie infekcji Jeefo za pomocą narzędzia Sophos. Po skanowaniu i usunięciu zagrożeń problem z brakiem ikon i paska zadań pozostał. Zasugerowano sprawdzenie logów HijackThis i usunięcie podejrzanych wpisów związanych z toolbarami i BHO (Bar888, Seekmo Toolbar, YourSiteBar, webHancer). Pytano również o ewentualne błędy podczas uruchamiania systemu, które mogłyby wskazywać na brakujące pliki systemowe. Wygenerowane przez model językowy.