logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak ikon i paska zadań po uruchomieniu komputera - co robić?

asia_98_98 16 Maj 2015 11:01 1638 8
REKLAMA
  • #1 14697076
    asia_98_98
    Poziom 9  
    Cześć, tak jak w temacie- włączyłam komputer, patrze- jest tylko tapeta i kursor. Pliki poznikały, paska tez nie ma. Nie da się nic zrobić. Jak ten problem rozwiązac?
    Z góry dzięki.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 14699228
    asia_98_98
    Poziom 9  
    Po uruchomieniu komputera w trybie awaryjnym, ikony, pasek, wszystko jest.
  • REKLAMA
  • #4 14699397
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10460
    W trybie normalnym nacisnij alt+ctrl+del, uruchom menadzer zadan, nastepnie nowe zadanie i uruchom: explorer.exe

Do tego uzyj AdwCleaner, opcja Scan i Clean/Szukaj i Usun: https://toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/

Daj w zalaczniku logi z FRST (Frst.txt oraz Addition.txt):
    http://www.bleepingcomputer.com/download/farbar-recovery-scan-tool/
  • #5 14748883
    asia_98_98
    Poziom 9  
    Jedynie co zrozumiałam, to zadanie pierwsze, czyli uruchomienie menedzera zadan i dodanie zadania, uruchomienie explorer.exe, jednak to nie dało ŻADNYCH efektów.
    Mógłbys wytłumaczyc mi co mam dalej zrobic w bardzo prostym jezyku, w prosty sposob? Kompletnie sie nie znam.
    Z gory wielkie dzieki!
  • #6 14749053
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10460
    Sciagnij podane programy, nagraj na pendrive i uruchom z poziomu menadzera zadan.
  • REKLAMA
  • #7 14749282
    TheNewIron
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Czy komputer posiada zainstalowany Windows 7? Jeśli tak to możliwe że rozwiązanie jest prostsze.Naciskamy "na pulpicie" prawy przycisk myszy wybieramy "widok" z listy i zaznaczamy pokaż ikony pulpitu
  • #8 14750476
    piotr.solek
    Poziom 21  
    Ocena: 15
    hehe Ja tak miałem jak "bawiąc" się wyłączaniem usług i wyłączyłem - przypadkowo - "usługę profilów użytkowników" (która musi być uruchomiona). Po ustawieniu z ręcznego na automatyczny wszystko po wylogowaniu/restarcie wróciło na miejsce.
  • #9 14765774
    asia_98_98
    Poziom 9  
    Dzieki wielkie wszystkim!
    Kolobos, Tobie dziekuje w szczegolnosci, pomogło. :)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z brakiem ikon i paska zadań po uruchomieniu komputera, gdzie widoczna była jedynie tapeta i kursor. W odpowiedzi zasugerowano uruchomienie trybu awaryjnego, co pomogło przywrócić ikony i pasek. W przypadku dalszych problemów, zalecano użycie menedżera zadań do uruchomienia explorer.exe oraz skanowanie systemu za pomocą AdwCleaner. Dodatkowo, dla użytkowników Windows 7, sugerowano sprawdzenie ustawień widoku pulpitu. Użytkownik, po zastosowaniu wskazówek, potwierdził rozwiązanie problemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA