logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Boot disk do PSX – gdzie znaleźć sprawdzony obraz ISO, czy działa bez przeróbki?

Quaki 10 Lis 2003 18:26 9927 8
REKLAMA
  • #1 394452
    Quaki
    Poziom 20  
    Ocena: 135
    Kilka razy juz byl ten temat poruszany kilka osob na forum szukalo takiego proga oto on
    pozdrawiam
    ps.jest to obraz plyty zapis jako ISO (spakowany) programu nie testowalem bo niestety nie posiadam konsoli bez przerobek wg autorow dziala
    Załączniki:
    • Playstation Boot Cd (play PSX games without mod chip) ISO [f.zip (1.69 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 400486
    Gostek
    Poziom 17  
    Ocena: 31
    Do czego mozna wykorzystac taki dysk ?
  • #3 400733
    Quaki
    Poziom 20  
    Ocena: 135
    do grania bez modyfikacji konsoli w kopie gier ktore posiadazs legalnie
    czyli mozesz zrobic sobie kopie i grac bez modyfikacji uzadzenia
    pozdrawiam
    ps.jak juz wczesniej napisalem nie sprawdzalem tego jesli ktos moze sprawdzic i napisac czy dziala bede wdzieczny (opis jak to wykorzystywacjest w pliku w jezyku ang.)
  • REKLAMA
  • #4 1106831
    Vivaldi2004
    Poziom 11  
    Witam,

czy ktoś juz może przetestował ten programik.

Pozdrawiam
  • #5 1112622
    Emulator
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam...Panowie,panowie..jak chcecie zrobić żeby na nie przerobionej konsoli zadziałała płytka wypalona np:gdzieś w domowym zaciszu..powiem tylko tyle..aby taki ,,Boot Cd" mógł zadziałać na nie przerobionej musi być niestety tłoczony fabrycznie(czyli orginał...)Można takie dostać np na Allegro....
    Pozdro....
  • REKLAMA
  • #6 1143130
    Vivaldi2004
    Poziom 11  
    No i iba kolega emulator ma racje. Bo próbowałem mojemu koledze nagrać taki boot cd na psx-a. Według porad, ściągnąłem sobie programik Easy CD Pro 95, po czym zrobiłem mu upgrade do v2.11. Wypalane pod win98se.No i wielka "D..." nastapiła:
    - wskazałem obraz w formacie .iso /psxhack.iso/ (40,2Mb-);
    - programik najpierw sprawdził mi "speed cd" wszytsko OK - dojechał do 40,2Mb;
    - zapytał się czy wypalić ... naturalnie YES;
    - po czym stwierdził "CD-Writer not ready or in the process of becoming ready.Please wait a moment and try again. (Code 146-00-04-01)" / posiadam LiteOn 52x32x52... ;(

No to czytając i przegladając różne fora znalazłem spis programików za pomocą których róniez można wypalić taka płytkę no i wypaliłem za pomocą alcohol 120% w profilu Playstation z prędkością x4. Po odpalnie jej w psx-ie płyty wogóle nie czytał i kręciła się zbyt wolno- płytka była Verbatim z niebieskim podłożem (zgdonie z zaleceniem różnych "forumowiczów".

Być może cosik źle zrobiłem ale poszło na ten cel ok. 10 plytek cedeerek. jeśli ktoś dopatrzył się jakiś błędów to mile widziane wszelkie uwagi i sugestie.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #8 8017909
    mati90b
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Działo to czy nie
  • #9 8020345
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2313
    Wykopaliska zamykam zalecając zapoznanie się z regulaminem forum.
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy poszukiwania sprawdzonego obrazu ISO bootującego dysk do konsoli PlayStation (PSX), który miałby działać bez konieczności modyfikacji sprzętu. Obraz ISO jest dostępny, jednak nie został przetestowany przez autora z powodu braku nieprzerobionej konsoli. Użytkownicy wskazują, że legalne wykorzystanie polega na graniu z kopii własnych gier bez modyfikacji konsoli. W praktyce, aby bootowalna płyta działała na niezmodyfikowanym PSX, musi być tłoczona fabrycznie (oryginał), co można znaleźć np. na aukcjach internetowych. Próby wypalania obrazu ISO na nośnikach Verbatim przy użyciu programów Easy CD Pro 95 i Alcohol 120% (profil PlayStation, prędkość x4) zakończyły się niepowodzeniem – płyta nie była odczytywana przez konsolę. Wskazano również problemy techniczne z nagrywarką LiteOn 52x32x52 podczas wypalania. Dyskusja nie przyniosła jednoznacznego potwierdzenia działania obrazu ISO na nieprzerobionej konsoli.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA