Mam problem z odzyskaniem danych z dysku Samsung SP0802N. Na tym dysku zainstalowany był WnXP w systemie plików NTFS. Niestety użytkownik zapomniał wyjąć dyskietke ze stacji i pojawił się komunikat, że zły odczyt dysku. Widząc ten komunikat użytkownik włożył płytę z systemem XP aby naprawić system jednak w pewnym momencie zorientował się, że w stacji znajduje sie nieszczęsna dyskietka. Wówczas przerwał instalacje wyjmując płyte z systemem oraz dyskietke i w tym momencie dysk nie chce załadować systemu i mam komunikat Boot Disk Failure. Dodam, że wkładając obecnie płyte z systemem i probując zainstalować na nowo system również mam taki komunikat(Bootowanie jest usatwione na CD dla sprostowania). Podłączyłem dysk do komputera, w którym znajduje się Win98. Oczywiście Win98 NTFSa nie odczyta ale w Biosie widze ten dysk jako Secondary Master. W Fdisku również nie widać tych partycji. Dlatego proszę o jakieś rady w jaki sposób mogę dostać się do tego dysku aby skopiować dane no i w jaki sposób postawić od nowa na nim system. Jest to dysk Samsung SP0802N poj. 80Gb.