poszukuje w miarę taniego sterownika bezprzewodowego na pilota, który będzie mi załaczał oświetlenie przez przekaźniki ?? chodzi o to zeby miał opcje włącz wyłącz.
no tak ale fajnie by było ale zapomniałem dodać ze to ma być sterownie zewnętrznym oswietleniem tzn zapalanie lamp przed domem, sterwonik ma być na zewnątrz a pilot mały jak przy samochodzie,
Witam ja niedawno kupiłem w sklepie Biedronka za 30 zł takie sterowanie 3 gniazdkami i sprawują się super. Rozkręciłem jednego do środka i elementem wykonawczym był przekaźniczek tak że można sterować opisane przez ciebie urządzenia uwzględniając tylko moc urządzenia które załączasz. W razie większej mocy zawsze można tym urządzeniem zasterować przekaźnik lub stycznik o większej obciążalności zestyków.
Poszukiwany jest tani, bezprzewodowy sterownik na pilota do zewnętrznego oświetlenia, umożliwiający włączanie i wyłączanie lamp przez przekaźniki. Propozycje obejmują systemy Xcomfort dedykowane do automatyki domowej, jednak autor potrzebuje rozwiązania do sterowania oświetleniem zewnętrznym z małym pilotem, podobnym do pilota samochodowego. Wskazano również popularne adaptery dostępne w marketach i na Allegro, które wtykane są do gniazdka i sterowane pilotem. Przykładowe oferty z Allegro zawierają bezprzewodowe wyłączniki z pilotem, często z trzema gniazdami i obciążalnością do 1000 W, działające na 230 V, a także wersje na 12 V. Użytkownicy potwierdzają, że takie urządzenia mogą sterować listwami zasilającymi komputer, monitor, drukarkę i lampkę, pod warunkiem dostosowania mocy. W przypadku większych obciążeń zaleca się stosowanie dodatkowych przekaźników lub styczników o wyższej obciążalności. Przykładowo, tanie sterowniki z Biedronki zawierają przekaźniczki jako elementy wykonawcze, co umożliwia realizację funkcji włącz/wyłącz zgodnie z wymaganiami. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.