logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie kolumny do Unitra Tosca 303? Budżet 150-300 zł, pokój 20-30 m2, komputer

Fat_Man 25 Sie 2007 23:20 2212 5
REKLAMA
  • #1 4215927
    Fat_Man
    Poziom 11  
    Witam.
    Widzę, że w temacie "Jakie głośniki kupić" nikt nie odpisuje, więc postanowiłem założyć nowy. Posiadam amplituner Unitry - Tosca, model 303. Kiedyś miałem do niego kolumny 60W, jednak głośniki basowe siadły. Potem ojciec (kompletny laik) rozkręcił je i całe kolumny skończyły na... śmietniku. Teraz żal ściska mi serce... Chcę odnowić zestaw i podłączyć go do komputera. Potrzebuję tylko nowych kolumienek. Moje wymagania nie są zbyt duże, a i warunki nie pozwalają na wiele. Pokój około 20- 30 m2, sąsiedzi lubiący ciszę <średnia wieku powyżej 50 lat>. Oczekuję przede wszystkim pięknego dźwięku. Oczywiście czasami mogę chcieć także siły <kiedy sąsiadów nie będzie w domu:D). Nie interesuje mnie konkretna marka kolumn, czy głośników. Chcę sprzęt z przedziału cenowego od 150 do max 300 zł (w zależności od tego jaką klasę -wielkość- polecicie).
    Z góry dziękuję za wszelkie uwagi i opinie.
    Pozdrawiam Fat_Man
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4215999
    Fat_Man
    Poziom 11  
    Więc jednak dwudrożne? Już kiedyś odradzano mi trójdrożne. Mówiono, że nie potrzebuję trzech głośników w kolumnie ;). Sam zaczynam się utwierdzać w tym przekonaniu... A wiesz może coś więcej na temat tych kolumn? Bo na stronie producenta nie ma dokładniejszego opisu. Może znasz ich dźwięk z autopsji? :D
    Pozdrawiam
    Fat_Man
  • REKLAMA
  • #4 4224292
    Fat_Man
    Poziom 11  
    Witam,
    Czyżby temat został wyczerpany? A może ma ktoś jeszcze jakieś sugestie? Będę wdzięczny.
    Pozdrawiam
    Fat_Man
  • REKLAMA
  • #5 4333992
    arti13
    Poziom 32  
    Ocena: 79
    sam zrob jak mowisz ze max 300zl wtedy sam wiesz co wsadzasz i jaka moc/jakosc na elce jest wiele projektow/schematow kolumn wystarczy uzyc szukaj
    PS. jak musisz kupic to polecm altusy 75
    POZDRAWIAM
  • #6 4334628
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 641
    A ja polecam Alton 80. Mają kopułki wysokotonowe i brzmią lepiej od Altusów.
REKLAMA