Witam. Mam pewien problem, z którym nie moge sobie sam poradzić. Napisałem prostą klase obsługującą połączenia z bazą danych. Możliwe że gdzieś na tym poziomie już popełniłem błąd.
Otóż mój problem jest następujący. Na stronie zrobionej przezemnie tak jakby w ogóle nie wykonywało się drugie zapytanie. Pierwsze się wykonuje, wszystko jest ok, ale jeżeli chodzi już o drugie, to tak jakby go w ogóle nie było. Nie pojawia się żaden błąd, a dane w bazie napewno są. Poniżej zamieszczam kod klasy obsługującej połączenia z bazą:
Do tego kod strony php, gdzie nie wykonuje mi się ów nieszczęsne drugie zapytanie:
Otóż mój problem jest następujący. Na stronie zrobionej przezemnie tak jakby w ogóle nie wykonywało się drugie zapytanie. Pierwsze się wykonuje, wszystko jest ok, ale jeżeli chodzi już o drugie, to tak jakby go w ogóle nie było. Nie pojawia się żaden błąd, a dane w bazie napewno są. Poniżej zamieszczam kod klasy obsługującej połączenia z bazą:
<?php
class dbConnection{
/*---------------------------------------------------*/
private $ServerName='jakisSerwer';
private $UserName='jakisUzytkownik';
private $Password='jakiesHaslo';
private $DbName='jakasNazwa';
private $SqlConnection;
public $QueryID=array();
function __construct()
{
$this->SqlConnection=mysql_connect($this->ServerName, $this->UserName,
$this->Password);
mysql_select_db($this->DbName);
}
function __destruct()
{
mysql_close($this->SqlConnection);
}
function query($query,$IDQuery)
{
$this->QueryID[$IDQuery]=mysql_query($query);
}
}Do tego kod strony php, gdzie nie wykonuje mi się ów nieszczęsne drugie zapytanie:
<?php require('inc/header.inc') ?>
<?php
$MySQLCon= new dbConnection;
$MySQLCon->query("SELECT `DataN`,`Autor`,`Tytul`,`Tresc` FROM `newsy` ORDER BY
`DataN` DESC",0);
while ($wiersz = mysql_fetch_row($MySQLCon->QueryID[0]))
{
$MySQLCon->query("SELECT `DataN`,`DataK` FROM `komentarze` WHERE
`DataN`='$wiersz[0]'",1);
$ile_komentarzy=mysql_num_rows($MySQLCon->QueryID[1]);
echo '
<div class="news">
<div class="news-header"><a class="news-header" href="sys/add_comment.php?data='.$wiersz[0].'">// '.$wiersz[2].' (komentarzy: '.$ile_komentarzy.')</a></div>
<div class="news-content"><div class="p">Autor: '.$wiersz[1].'</div><div class="p2">Data dodania: '.$wiersz[0].'</div>
<br />'.$wiersz[3].'
</div>
</div>';
}
?>
<?php require('inc/footer.inc') ?>