logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3650 zawiesza się na logo i wyłącza - jak naprawić?

wojtekmaster 28 Sie 2007 20:45 2060 10
REKLAMA
  • #1 4225868
    wojtekmaster
    Poziom 10  
    witam
    ma nokie 3650 ktora zawiesza sie na logo "nokia"
    po czym sie sama wyłącza
    jak rozwiazac ten prolbem?
  • REKLAMA
  • #2 4225951
    Artech
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 48
    zrobić format use area,,,:)
  • REKLAMA
  • #3 4348355
    wladza13
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    ja mam ten sam problem, Podejrzewam use area robi sie jakimś boxem? bo
    *#7370# czyli format nokii 3650 nie działa. I jeszcze jedno pytanko możecie wskazać jakiś schemat kabelka do przeflashowania nokii DCT4 i WD2 bo na kupno boxa mnie nie stać.
  • REKLAMA
  • #4 4348410
    karolark
    Poziom 42  
    Ocena: 2515
    no niestety kabelkiem tego niezrobisz :-( tylko box
  • #5 4348468
    poochone
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 164
    musisz miec boxa zeby ruszac DCT4 to nie DCT3 zeby robic resety kablem
  • REKLAMA
  • #6 4351704
    wladza13
    Poziom 14  
    Mój błąd źle się wyraziłem, pisząc kabelek chodziło mi o schemat jakiegoś box-a (nokia 3650 to DW2) . Znalazłem solucjie na temat tego problemu ale jest potrzebny właśnie box toteż jeszcze raz proszę o pomoc w sprawie schematu BOX-A którym będę mógł to naprawić.
  • #7 4351723
    delta.olkusz
    Poziom 20  
    Ocena: 2
    Sam Boxa raczej nie zrobisz. Skoro Ci nie stac na jego zakup, najprosciej bedzie pojsc do komisu i przywroca Ci telefon do zycia.
  • #8 4352887
    wladza13
    Poziom 14  
    delta.olkusz[b] teoretycznie masz racje ale jestem elektronikiem (3 klasa) i chciałbym mieć takiego box-a w domu i nie iść za każdym razem do komisu. Gdy potrzebna była mi stacji hot air do naprawy telefonów - kupiłem ją , gdy potrzeba było przeflashować nokie DCT-3 - zrobiłem kabelek i przeflashowałem. I teraz potrzebuje przeflashować nokie 3650 i też chciałbym mieć takiego box-a. Ale jeśli mówicie że lepiej by było kupić to dajcie jakiś namiar na dobrego i w miarę przystępnego cenowo box-a, którym będę mógł flashować nokie DCT-4 i DW2 itd.
  • #10 4353542
    wladza13
    Poziom 14  
    Cena nie rozpieszcza ale jeśli nie będzie innego wyjścia to będę sie przymierzał do tego zestawu. Znalazłem jeszcze jedno ciekawe wyjście:
    http://www.komforum.pl/forum/index.php?showtopic=17074&st=20
    jeżeli to by sie sprawdziło na mojej noki to byłby to sukces, ale problem w tym ze nigdzie nie ma mowy o WD2. Czy ktoś mógłby rozwiać moje wątpliwości? Jednak podejrzewam że i tak sprawdzę tą metodę bo nie mam nic do stracenia.
  • #11 4590931
    orson-pl
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    Nie przejdzie - przez USB można flashować tylko BB5. A boxa teoretycznie można zrobić - poszukaj, w sieci są schematy i wsady jafa (starej wersji, nie da się upgradeować), twistera, prodigy. W jafie nie ma jakichś niezwykłych części, minusem takiego boxa jest brak możliwości aktualizowania go, bo najczęściej jest jakieś zabezpieczenie sprzętowe (hwk, p-key), które już dużo trudniej zrobić.
    Jak będziesz miał problem ze znalezieniem, to mogę coś podesłać.

Podsumowanie tematu

✨ Nokia 3650 zawiesza się na logo i wyłącza, co wskazuje na problem z oprogramowaniem wymagający formatu lub flashowania. Standardowy kod formatu *#7370# nie działa dla tego modelu (DCT4/DW2). Naprawa wymaga użycia specjalistycznego boxa serwisowego, gdyż reset kablem jest niemożliwy. Boxy takie jak UFS plus HWK oryginalny są rekomendowane do flashowania Nokii DCT4/DW2, dostępne z zestawem kabli, np. na Allegro. Próby wykonania boxa samodzielnie są utrudnione ze względu na zabezpieczenia sprzętowe i brak możliwości aktualizacji firmware. Alternatywne metody flashowania przez USB dotyczą jedynie modeli BB5 i nie działają na DCT4/DW2. W przypadku braku boxa, serwis w komisach jest zalecany. Schematy i wsady do budowy własnego boxa (JAF, Twister, Prodigy) są dostępne, jednak mają ograniczenia funkcjonalne i zabezpieczenia sprzętowe.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA