Mam problem z naprawą starego magnetowidu jak w temacie. Zależy mi na działaniu tunera. Usterka polega na tym że nie ważne czy korzystam z modulatora RF czy z chincha VIDEO OUT to otrzymuje czarny ekran. Dźwięk jest. Dodatkowo zauważyłem że na chwile po włączeniu magnetowidu obraz też sie pojawia lecz po czasie poniżej sekundy traci się zastąpiony czernią.
Niestety nie posiadam schematu. Szukając rozwiązania mojego problemu natrafiłem na odpis naprawy magnetowidu zaczynający się od pomiarów napięć na hybrydzie STK zamontowanej w zasilaczu. Jeżeli pomiary te są pomocne w diagnozowaniu to proszę kogoś aby powiedział mi z której strony tej hybrydy jest pin numer 1. Czy mam dokonać jakiś pomiarów na procesorze ??
Nie posiadam doświadczenia w naprawie magnetowidów dlatego proszę o pomoc.
Z góry dziękuję za okazaną pomoc i poświęcony czas.
Niestety nie posiadam schematu. Szukając rozwiązania mojego problemu natrafiłem na odpis naprawy magnetowidu zaczynający się od pomiarów napięć na hybrydzie STK zamontowanej w zasilaczu. Jeżeli pomiary te są pomocne w diagnozowaniu to proszę kogoś aby powiedział mi z której strony tej hybrydy jest pin numer 1. Czy mam dokonać jakiś pomiarów na procesorze ??
Nie posiadam doświadczenia w naprawie magnetowidów dlatego proszę o pomoc.
Z góry dziękuję za okazaną pomoc i poświęcony czas.