Witam! Od jakiegoś czasu czytam to forum, oglądam wasze konstrukcje i podziwiam wiedze i talenty J. Chce zrobić sobie 2 kolumny podłogowe ( 2 niskotonowce + średnie + wysokie), BR z przodu. Ale mam problem z dobraniem głośników tak by współgrały ze sobą i tu moja prośba do was czy jest jakiś złoty środek? Na miejsce przetworników niskotonowych chciałem stx 22 cm, albo tesle ARN 226/07, ale ile Ohmów nie wiem bo się nie znam na tym. No i co dalej nie wiem .. czytałem ze zwrotnice stx są do dupy.. tu kolejne pytanie jakie kupić? Sam zrobić nie umiem L .. musze kupić tez wzmacniacz ( cena miedzy 200 – 300 zł ) może polecilibyście mi jakiś z allegro? Kolumny grały by w pomieszczeniu 15 m2, czasami inne większe pomieszczenia.. słucham różnej muzyki (pop, techno, klasyczna, r’n’b) dlatego chciałbym aby były uniwersalne. Lubię nisko schodzący bas. Kolumny docelowo będą z 18 mm płyty wiórowej. Chciałbym zmieścić się w 1000 zł. Takie zrobiłbym bez problemu https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic413200.html ale psychicznie czułbym się źle ze poszedłem na łatwiznę.. Więc doradźcie jakieś sensowne połączenie.. Dzięki wielkie z góry za jakąkolwiek pomoc.