logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony E220E - problem z obrazem przy rozdzielczości 1024x768 i odświeżaniu 60 Hz

wojtala 14 Lis 2003 09:58 2151 3
  • #1 399269
    wojtala
    Poziom 12  
    Ocena: 11
    Witam

Jak wlacze monitorek to z lewej strony ekranu jest paseczek 3mm
    po 10 minutach obraz sie wypełni i jest ok To wystepuje tylko jak monitorek jest zimny nastepna sprawa to przy rozdzielczosci 1024x768
    przy odswiezaniu 60 Hz obraz nie miesci sie to znaczy w poziomie mu troszeczke prakuje 2cm w pionie jest ok
    We wszystkich innych rozdzielczosciach i odswiezaniach jest ok tylko w tym jednym przypadku tak sie dzieje Prosze o sugestie czy to karta czy moze jakis element monitorka Monitorek to Sony E220E

Pozdrawiam Wojtek
  • #2 399650
    radiosimon
    Poziom 28  
    Ocena: 43
    a) zimne luty na układzie odchylania H
    b) możliwe zimne luty na układzie korekcji S kondziory/mosfety lub rzeczywiście coś z kartą lub coś w eepromie. Kerekcja z menu działa?
  • #3 399681
    wojtala
    Poziom 12  
    Ocena: 11
    Witam

Działa korekcja tak tylko juz dalej nie mozna juz ustawic obrazu w poziomie troche mu brakuje ale jak mowie to jest tylko na rozdzielczosci
    1024x768 odswiezanie 60 Hz podejzewam pamiec wszystkie inne rozdzielczosci i odswiezania sa ok wszystkie przetestowałem i mozna wyregulowac obraz tez jest super tylko na poczatku jak włacze monitor jest jasniejszy i puzniej sciemnieje troche wydaje mi sie ze pamiec mu siada nie mam go od nowego nie mam tez instrukcji obsługi ale chciałem wejsc tryb servisowy ale pokazuje sie obraz to znaczy szare tło i to wszystko a jeszcze pokaza sie 4 paski biały zielony czrwony niebieski
    zadnej ramki z danymi prosze o sugestie

Pozdrawiam Wojtek
  • #4 399759
    candle
    Spec od monitorów
    Ocena: 18
    sugeruje zaniesc go do serwisu, pamiec nie siada, pamiec albo jest siadnieta albo jest dobra
    a juz napewno ze wzgledu na pamiec obraz ci nie ciemnieje!
REKLAMA