Witam
mam prosbe o dobranie glosnikow (centralny 8Ohm , subwoofer). posiadam nastepujacy zestaw: amp yamaha rxv596, gl.przednie Alton zgb 80 8 684 (niestety nie wiem jakie maja pasmo) , tyl Eltax 1+, sygnal z kompa z sb live digital polaczony cyfrowo. pokoj 5x2.5m. centralny bedzie zaraz pod telewizorem, czy bedzie to mialo jakis wplyw na obraz? czy warto cos zrobic samemu? co sadzicie o glosnikach centranych za cene od 150 zl do 250zl robione przez malo znane firmy albo sprzedawane na gieldzie. chcialbym glosnik ktory nie bedzie gorzej odtwarzal dialogi niz moje przody.
czy da sie pogodzic dobra jakosc dzwieku z niezbyt wysoka cena za centralny? mam tez wzmacniacz ws 354 diora jak dobrze pamietam ma z 2x31W czy mozna go wykorzystac jako silnik do suba? jak go zmostkowac? czy lepiej cos robic na 7294 tylko jak? tak przegladam posty to jest sporo opini i bardzo czesto odmiennych na temat tej koncowki mocy no i jeszce problem filtra jaki dobrac bo tez co post to rozne opinie:( no i jaka obudowa do suba, chcialbym go wykorzystac do sluchania muzyki : rock, metal i do "ogladania" filmow (divx) za wszelka pomoc bardzo dziekuje . jak by ktos dysponowal linkami do stron na ktorych bylo by to mozliwie wyjasnione to bardzo chetnie. aczkolwiek jakies konkretne pomysly mile widziane;) pozdrawiam Robert
mam prosbe o dobranie glosnikow (centralny 8Ohm , subwoofer). posiadam nastepujacy zestaw: amp yamaha rxv596, gl.przednie Alton zgb 80 8 684 (niestety nie wiem jakie maja pasmo) , tyl Eltax 1+, sygnal z kompa z sb live digital polaczony cyfrowo. pokoj 5x2.5m. centralny bedzie zaraz pod telewizorem, czy bedzie to mialo jakis wplyw na obraz? czy warto cos zrobic samemu? co sadzicie o glosnikach centranych za cene od 150 zl do 250zl robione przez malo znane firmy albo sprzedawane na gieldzie. chcialbym glosnik ktory nie bedzie gorzej odtwarzal dialogi niz moje przody.