logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sagem my700x - Jak zdjąć simlocka i jaki kabel do tego modelu?

hazardzistaa 04 Wrz 2007 23:42 3602 7
REKLAMA
  • #1 4251484
    hazardzistaa
    Poziom 10  
    Mam takie pytanko czy ktos spotkal sie z kablem do tego modelu i czy da sie z niego sciagnac sim locka bo jestem zainteresowany kupnem tego telefonu..
    Za wszystkie odpowiedzi serdecznie dziekuje,acha telefon jest na orange..
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4251513
    arnidz
    Poziom 14  
    Posiadając kabel i SMTI jesteś w stanie jedynie odczytać user code - kod użytkownika.

Simlock jedynie po kodach, na dzień dzisiejszy nie ma innej możliwości
  • #4 4251519
    hazardzistaa
    Poziom 10  
    A o co chodzi z tym kodem bo ja sie na tych blokadach troszke malo znam...ten kod to to samo co imei czy nie i ile kosztuje takie sciagniecie...
    acha slyszalem ze wlasnie po imei da sie jakos wygenerowac kod ale jak to zrobic to nie wiem..
  • REKLAMA
  • #5 4251584
    arnidz
    Poziom 14  
    No tak :P Kod rzeczywiście jest związany z IMEI, ale o jakimkolwiek liczeniu zapomnij.
    Sagem ma swoją bazę danych kodów i zasadniczo stamtąd pochodzą kody.
    Koszt - około 160-180zł w detalu za kodzik.
  • REKLAMA
  • #6 4251618
    hazardzistaa
    Poziom 10  
    Najbardziej zastanawia mnie to dlaczego na stronie sagema jest kabel usb a w polsce nie mozna go dostac....
    A jesli chodzi o koszt 120-180 zl to porazka jest...bo sumujac to praktycznie drugie tyle co telefon kosztowalo by mnie sciagniecie sim.....
    Acha a wracajac do imei to wiem ze sa np, do noki takie programy gdzie wpisujesz imei i on na podstawie tego kodu generuje kod do blokady simlocka.
    Moze i do sagema by sie cos takiego znalazlo?

Dodano po 4 [minuty]:

Na tej stronie niby jest taka obcja zeby wygenerowac kod

http://sklep.bestgsm.pl/produkt13-Zdalny+SIMLOCK+Sagem+ERA+PLUS+ORANGE.html

ale dlaczego to jest taki koszt to tego niekumam.....skoro oni moga wygenerowac ten kod to ja tez napewno moge tylko jak?
  • #7 4251726
    Tech mobil

GSM Product Supporter
    Ocena: 34
    no mozesz tylko u nich lub u kogos innego kto sie tym zajmuje sam jak bys znal algo do tego to bylbys bogaty ;)

tak na marginesie nie wszytko jest w siec za darmo takze czasami nie warto szukac bo szkoda czasu lepiej wtedy skorzystac z pomocy ludzi co sie tym profesjonalnie zajmuja
    Konto firmowe:
    P.P.U.H. Tech Mobil Tomasz Zawisza
    Siedliska Sławęcińskie 57, Skołyszyn, 38-242 | Strona WWW: www.techmobil.pl
  • #8 4251867
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2089
    Zamykam temat, bo sprawa jest już wyjaśniona.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Simlock w telefonie Sagem my700x można zdjąć wyłącznie za pomocą kodu odblokowującego, który jest powiązany z numerem IMEI urządzenia. Nie istnieje możliwość zdjęcia simlocka przy użyciu kabla lub oprogramowania, jedynie odczytanie kodu użytkownika (user code) jest możliwe za pomocą kabla i programu SMTI. Kody simlocka pochodzą z bazy danych producenta i koszt ich uzyskania wynosi około 120-180 zł, co często jest porównywalne z ceną samego telefonu. Próby generowania kodu na podstawie IMEI samodzielnie są nieskuteczne, gdyż Sagem nie udostępnia algorytmów do ich obliczania. Usługi generowania kodów oferowane przez sklepy lub serwisy są jedyną praktyczną metodą zdjęcia blokady. Kabel USB do modelu jest dostępny na stronie producenta, jednak w Polsce jest trudno dostępny i nie służy do zdejmowania simlocka.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA