logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV Sony dwa różne modele, jeden problem - brak koloru.

andrerost 05 Wrz 2007 10:21 1134 4
REKLAMA
  • #1 4252062
    andrerost
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Sony TV -dwa rozne chassis jeden problem(KV-21R1D i KV2901D.

Telewizory odbieraja kolor tylko po AV - z antey BW (czarno bialo)
    Czy jest jakas mozliwosc zmiany systemu? W menu programowania wszysko OK -Pal BG! Czy sa jakies opcje w servisie ? .Prosze o podpowiedz.[/GVideo]
  • REKLAMA
  • #2 4252533
    SAJGOON1
    Poziom 19  
    Ocena: 25
    Tam siedza identyczne dekodery koloru i przy nich są trymerki-trzeba spróbować je zamienić na kondensator tyle że nie pamiętam jakiej pojemności(sam się z Elki dowiedziałem)użyj opcji "szukaj".
    W servisie o ile dobrze pamiętam nie ma takowych ustawień
  • REKLAMA
  • #3 4254450
    andrerost
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    - W zadnym z tych schassis nie ma trymerow. Z jednym juz poradzilem wymienilem rezonator na palu .
    Drugi czeka - ja tez . Dzieki za podpowiedz .

Dodano po 45 [sekundy]:

na dodatek nsa inne decodery!
  • REKLAMA
  • #4 4254511
    SAJGOON1
    Poziom 19  
    Ocena: 25
    przepraszam
    brałem to z pamięci a ona czasem zawodzi

pozdrawiam
  • #5 4254698
    Jaś Kula
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 114
    Witam.
    Poprawiłem tytuł i w treść Twojej pierwszej wiadomości wpisałem w pierwszym zdaniu pierwotny tytuł. Na marginesie powiem że źle naprawia się dwa urządzenia w jednym temacie. Konkretna niedogodność w tym przypadku polega na tym że nie napisałeś jaki model (nie myl z chassis - to całkiem co innego) już naprawiłeś, a w jakim nadal nie masz koloru. Nie napisałeś też jakie czynności dotychczas wykonałeś aby usunąć samodzielnie usterkę. Proszę też zapoznać się z Regulaminem Forum https://www.elektroda.pl/rtvforum/faq.php zwłaszcza z punktem 10.9 i 11.
    Pozdrawiam.
REKLAMA