logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Procesory DSP od sterowania systemami głośnikowymi

zand 05 Wrz 2007 15:26 996 3
REKLAMA
  • #1 4252945
    zand
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam
    Już kiedyś (jakieś pół roku temu) pytałem czy któryś z kolegów ma jakiekolwiek doświadczenie przy pracy z procesorami DSP do zarządzania systemami głośnikowymi.
    Chodzi mi zwłaszcza o urządzenia: firmy BIAMP typ Nexia SP i firmy RANE typ RPM 26z.
    Wtedy nie było odpowiedzi na mój post.
    Może teraz, po letnim sezonie koncertowym, któryś z kolegów zetknął się z tym sprzętem i może się podzielić swoimi opiniami. Zależy mi na uwagach z pracy "w terenie" (dane techniczne i zarządzanie oprogramowaniem można poznać z dokumentacji dostępnych na stronach www).

Z góry dziękuję za odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 4256971
    diariuszb
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    A może DBX Drive Rack.Słyszałem o nim dużo pozytywnych opinii.
  • REKLAMA
  • #3 4256992
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 4276191
    zand
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam
    Przepraszam za brak reakcji - byłem w trasie.
    Dziękuję za zainteresowanie.
    Dbx-owego Drive Racka PA znam - używam go od ponad roku. Potwierdzam jego zalety: prosta obsługa, klarowny dźwięk. Kilka (może trzy) razy zdarzyło się że się zawiesił przy włączaniu zasilania (w głośnikach cisza), ale jak to z systemami komputerowymi wystarczyło go wyłączyć z prądu i włączyć po chwili, a wszystko dalej już było OK.
    Sprzęt bardzo dobry dla kolegów rozpoczynających przygodę z akustyką estradową. Wadą którą ja zauważyłem jest brak mutowania poszczególnych kanałów lub choćby jednego ogólnego.
    Jednak urządzenie to posiada zamkniętą konfigurację.
    Czasem potrzebuję np. na każdym kanale podzielić pasmo i jednocześnie wyjść opóźnionym sygnałem "full range" do strefy nagłośnienia i dodatkowo inaczej ten sygnał skorygować. To samo zrobić w drugim urządzeniu na drugim kanale.
    Jeśli macie czas i ochotę pobierzcie sobie ze stron firmowych oprogramowanie Drag Net - firmy REAN lub program sterujący firmy BIAMP. Gwarantuję, że będziecie się nieźle bawić budując coraz to inne konfiguracje urządzeń.
    Tylko jak te sprzęty sprawdzają się w warunkach "poligonu" estradowego ? - oto jest pytanie.

Pozdrawiam
REKLAMA