logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

BM-500 – jak skonfigurować ograniczanie pasma z Neostradą i routerem ADW-4301A?

tome7 06 Wrz 2007 17:11 1122 2
REKLAMA
  • #1 4256719
    tome7
    Poziom 2  
    Witam wszystkich.
    Czy ktoś może mi cos podpowiedzieć w sprawie ustawień BM 500.
    Mam to cacko od kilku lat i dopuki miałem dsl, było w porządku.obecnie mamy neo i nie wiem czy w takim przypadku BM-a mozna wykorzystywac do ograniczania pasma.U mnie wyglada to tak: Pod przewód neo mam podłaczony bezposrednio ruter z radiówką ADW 4301a Planet,potem kabelek do BM-a i kabelek do drugiej radiówki, która jest podłaczona z anteną i rozsyła sygnał.Aby był net i kabelek w BM-ie pod wejściem WAN ruter chyba musi bys w trybie transparentnym, jeśli nie to kabelek musi byś podłaczony pod jeden z 4 wyjść sieciowych. W obu przypadkachw/g mnie BM nie ma mozliwości ograniczania przesyłu, chyba, że cos żle robię albo żle kumam działanie tego urządzenia. prosze o jakąś odpowiedz czy jest możliwośc poustawianie tego tak aby działało z mozliwością ograniczania przesyłu,jeśli tak to co mam zrobic bo nie jestem zbyt biegły w tym temacie. Tomek
  • REKLAMA
  • #2 4256909
    zdzich.666
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    BM podzieli wszystko co dostanie przez rj45 na WAN'a i wyjdzie LANem ze switch'a kwestią jest tylko konfiguracja
    -zrób routing (a nie transparent) wtedy konfigurujesz jakbyś miał DSL'a
  • #3 4257380
    tome7
    Poziom 2  
    Dzięki za szybką odpowiedź. To co napisałes to rozumiem, ale problem w tym, że jak mam tryb NAT Mode a kabelek z rutera radiowego wchodzi do złacza WAN, to na wyjściach LAN nie mam internetu, przy transparent Mode jest. Coś pewnie muszę pozmieniać"głębiej", ale właśnie nie wiem gdzie, w której zakładce i w ogóle. Za taka odpowiedź byłbym bardzo wdzięczny.,
    Tomek
REKLAMA