logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wydrukować zeskanowany dokument A5 w oryginalnych wymiarach na HP C3180?

AXELF 07 Wrz 2007 18:30 3113 4
REKLAMA
  • #1 4260253
    AXELF
    Poziom 20  
    Ocena: 49
    Witam,
    W jaki sposób można wydrukować zeskanowany dokument żeby zachował oryginalne wymiary załóżmy że chcę sobie zeskanować stronę formatu a5 i chcę wprowadzić małe poprawki w rysunkach i chcę to wydrukować żeby były zachowane naturalne wymiary próbowałem już różnymi programami typu word itd lecz wydruk jest zawsze albo za duży albo za mały moja drukarka to HP C3180
    Bardzo proszę o pomoc dziękuję
  • REKLAMA
  • #2 4260565
    sylwana-el
    Poziom 24  
    Ocena: 31
    Poprzez skan
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 4260824
    monak
    Poziom 14  
    Ocena: 18
    1) Sprawdź ustawienia skanera - niektóre mają opcję zmieniania wielkości zapisywanego skanu (jeżeli masz taką opcję to ustaw na 100%)
    2)Jeżeli twoja drukarka może drukować na całej stronie (bez marginesów) przeprowadź kalibrację kartridża i ustaw zakres druku na całą kartkę A4
    3) W ustawieniach drukarki sprawdź ustawienia zmiany formatu powinny być podobne jak na załączonym obrazie
    Jak wydrukować zeskanowany dokument A5 w oryginalnych wymiarach na HP C3180?
    4) Do obróbki i drukowania skanu używaj programów graficznych nie worda
    Polecam "Paint Net" duże możliwości, przejrzyste ustawienia drukowania , "Photo Filtre" prosty ale dobry, "Gimp 2" - zaawansowana edycja , korekcja i filtry ale trudniejszy w obsłudze.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 4261155
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6463
    Drukować możesz np. z XnView, ale niektóre formaty "tracą" informację o DPI, zapamiętaj więc w jakiej rozdzielczości skanujesz (zazwyczaj 300dpi) i zanim wydrukujesz ustaw rozdzielczość DPI na taką z jaką skanowałeś, następnie w opcjach wydruku wybierz DPI lub skaluj i jako skala podaj 1.
  • #5 4262524
    AXELF
    Poziom 20  
    Ocena: 49
    dzięki wam za pomoc
REKLAMA