logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie kupię przyciemnianą plexi do obudowy przed wyświetlacz

tymoteuszek 08 Wrz 2007 11:15 3780 5
REKLAMA
  • #1 4262111
    tymoteuszek
    Poziom 14  
    Ocena: 20
    Czy ktoś może mi pomóc?
    Szukałem w Leroy Merlin, Castoramie - znalazłem tylko przezroczyste, ale nie dość że porysowane (bez folii ochronnej) to jeszcze takie duże płachty można tylko kupić po kilka m2).
    Szukałem w sklepach elektronicznych (2 całkiem sporych, wielkich), ale mieli tylko malutkie kawałki pod wymiar sprzedawanych przez siebie obudów; dodatkowo kolor mi nie odpowiadał: niebieski albo czerwony.
    Szukałem na allegro - też nie ma.:|
    Czy ktoś może mi poradzić, nakierować gdzie mam szukać?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4262274
    Cameel
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    kup zwykłą przezroczystą i nałóż na nią folę do przyciemniania szyb samochodowych. będziesz mógł nawet wybrać jak bardzo szybka ma być przyciemniona
  • REKLAMA
  • #3 4262278
    tymoteuszek
    Poziom 14  
    A to faktycznie niezły pomyśł, na to nie wpadłem.:D
    A czy jak porysowana będzie ta przezroczysta, to nie będzie tego widać przez folię?
    No i wracam częściowo do pytania: gdzie (nawet tę przezroczystą kupić), bo 3-4 m2 w Castoramie kupować to bez sensu.
    A czy folię samochodową kupię na małe kawałki? Czy tylko duże? A może po prostu do takiego warsztatu podjechać i z resztek...?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 4263318
    Mje3sław
    Poziom 14  
    Ocena: 11
    Pamiętam jak robiliśmy z kolegą zegar na ledach, pasowała nam przyciemniana pleksa, ale nie było, więc przyprószyliśmy czarnym sprayem zwykłą, przezroczystą. Efekt był całkiem dobry, zwłaszcza jak wyświetlacz był blisko pleksy (farba od strony wyświetlacza). Teraz raczej bym poszukał w sklepie elektrycznym jakiejś skrzynki na bezpieczniki, są takie z dymionymi szybkami - najmniejsze kosztują dosłownie parę zł.
  • #6 4263402
    tymoteuszek
    Poziom 14  
    Mje3sław napisał:
    Teraz raczej bym poszukał w sklepie elektrycznym jakiejś skrzynki na bezpieczniki, są takie z dymionymi szybkami - najmniejsze kosztują dosłownie parę zł.

Też dobry pomysł - dziękuję, poszukam.:D
REKLAMA