Witam serdecznie, mam problem z którym nie mogę sobie dać rady i może ktoś będzie wiedział jak poradzić sobie z tym fantem? Kupiłem telefon bezprzewodowy Philips Xalio i jak podłączam go bezpośrednio do linii Tepsy to działa OK, jak podłączę po przez ta centralkę to też działa ale nie ma dzwonka z przychodzącej rozmowy ani zewnętrznej ani wewnętrznej. Zapewne coś nie tak z częstotliwością napięcia dzwonienia, nadmieniam ,że wszystkie inne aparaty działają prawidłowo pod tą centralką na tym samym porcie. W aparacie istnieje w zasadzie możliwość wyboru albo operatora publicznego albo dwie możliwości na centrale wewnętrzne ale to nic nie zmienia w działaniu telefonu. Po konfiguracji na obojętnie którą opcje jak się podłączy do linii bezpośrednio to wszystko jest dobrze a jak za centralą na wewnętrzny to brak jest sygnału dźwiękowego w momencie przyjścia rozmowy tak zewnętrznej jak i wewnętrznej. Czy można i jest sposób na zmianę parametrów częstotliwości napięcia dzwonienia wychodzącego z centrali, bo tu myślę ,że jest sposób na rozwiązanie problemu ? proszę o wskazówki. Pozdrawiam