logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Centrala KX-T30810B i brak dzwonka w Philips Xalio VOX

ted58 01 Wrz 2007 09:43 1106 3
REKLAMA
  • #1 4238406
    ted58
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam serdecznie, mam problem jak wyżej , telefon działa normalnie ,można odebrać połączenie jak słyszę na innym wewnętrznym ,że ktoś dzwoni, ale sam nie chce dzwonić. Jak go połącze bezpośrednio do którejś lini to wówczas dzwoni, nie chce dzwonić jako wewnętrzny podłączony do centralki.
    Proszę o pomoc i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 4241999
    ted58
    Poziom 11  
    Witam ponownie, chce jeszcze dodać, że wszystkie inne telefony jakie mam i podłączam do centralki na wewnętrzne dzwonią i jest ok !! ten nie chce.
    Może wyjście parametrów dzwonienia z centralki trzeba jakoś zmodyfikować ,tak na to wygląda ,ale jak to zrobić nie mam pojęcia. Dziwne to ponieważ telefon podłączony bezpośrednio do lini zachowuje sie prawidłowo. Zrobiłem próbę i podłączyłem do innej centralki Panasonica na wewnętrzny i o dziwo działał prawidłowo,więc wychodzi na to ,że sprawa jest związana z centralką!
    Ale jak tu zadziałać ???? aby uzyskać prawidłowy efekt ???
    Znajdzie się jakiś fachowiec co podpowie jak sobie z tym poradzić?
    Proszę ponownie o poradę i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 4245372
    pol_s
    Poziom 25  
    Ocena: 34
    Prawdopodobnie chodzi o rytm dzwonienia. Aparat nie reaguje na rytm z centrali. Nie znam aparatu ale może gdzieś w ustawieniach jest opcja zmiany. W centrali raczej nic nie zrobisz.

Pozdrawiam
  • #4 4245404
    ted58
    Poziom 11  
    Chyba na to wyglada, ale nie doszukałem sie takiej opcji w aparacie .Jest niby opcja na ustawienie odbioru z sieci pubicznej i dwa ustawienia z sieci prywatnej ale te zmiany nic nie dają. Być może ,że trzeba je odpowiednio skonfigurować ale o tym już nie ma żadnej instrukcji. Może należy znienić zakres częstotliwości napięcia dzwonka ale tu też nie mam żadnych danych i nie mam pojęcia w jaki to zrobić sposób.
    Dzięki za zainteresowanie,pozdrawiam
REKLAMA