logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak połączyć Sony Ericsson K750i z PC przez Bluetooth Remote Control?

maziu 09 Wrz 2007 23:04 7990 2
REKLAMA
  • #1 4267854
    maziu
    Poziom 18  
    Ocena: 12
    Witam
    Jak w temacie chodzi o łączenie programów tak aby można było K750i sterować PC.

Swego czasu podłączyłem pierwszy wariant Bluetooth Remote Control + BlueSoleil i po nieudolnym działaniu zawieszaniu sie itp. dałem sobie spokój, ale doczytałem gdzieś że takie problemy to normalka i lekarstwem na nie są stery od Widcomm zamiast od BlueSoleil.

Tak wiec znalazłem"Widcomm_5.0.1.801_bluetooth_drivers",przypuszczam, że jedną z nowszych i oparłem na nim stery do BT.

Niestety.

To jest okno BRC gdy BT pracuje na sterach Widcomm (nie można wybrać COM i wszystko sie krzaczy)(dodam ze przy sterach od BlueSoleil wszystko sie uruchomiło i można było wybrać odpowiedni COM)
    A to widok Widcomm jak widać wszystko jest niepołączone
    Więc próbuje połączyć: w komie klikam na Search... i znajduje mi mój Komputer klikam żeby łączył i pojawia sie okno przez które też przebrnąłem (takie samo jak w przypadku BlueSoleil):
    Później chwile myśli i znów wraca do Search ... wiec chyba coś jest nie tak? A raczej na pewno, bo nie zgadzają sie porty ... i nie będą sie zgadzać, bo nie mogę ich ustawić ...

Co mam teraz zrobić ?

(Ponieważ BT działało na : Bluetooth Remote Control + BlueSoleil wiec jest sprawne . Problem leży po stronie Widcomm.)
    Poprawiłam post.
    Proszę pamiętać, że kolor czerwony zarezerwowany jest dla moderatorów.
    charm_spider
  • REKLAMA
  • #2 4291456
    zonkil
    Poziom 31  
    Ocena: 346
    Na stronie SonyEriccsona jest program którym steruje się pulpitem przez Bluetooth! Miałem W800i i u mnie wszystko działało!

Spróbuj Bluetooth Remote Control 3.03 - Windows
    Załączniki:
    • bt_remote_control_3.04.zip (4.16 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 4309440
    dexi
    Poziom 29  
    Ocena: 37
    BlueSolei powinien być bezproblemowy. Jeśli chodzi o kierowanie kompem, to wystarczy włączyć odpowiedni program na komórce. Oczywiście, najlepiej, jeśli oba urządzenia już będą podłączone (komp i komórka). Komputer o coś spyta i tyle. Od tej pory masz kompa pod kontrolą komórki.
REKLAMA