logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wymagania i normy dla ładowni akumulatorów do wózków widłowych elektrycznych

agnieszek 10 Wrz 2007 13:56 1943 2
  • #1 4269105
    agnieszek
    Poziom 1  
    Witam,
    Mam pytanie dotyczące wymagań dla ładowni akumulatorów (moja firma chce zakupić wózki widłowe elektryczne). Z tego co sie orientuję muszą to być specjalne miejsca odpowiednio wyposażone. Czy może ktoś wie gdzie mogłabym znaleźć jakieś dokładne dane na temat organizacji takiego miejsca?
    Za pomoc z góry dziękuję.
  • #2 4276494
    DarekBytom
    Poziom 18  
    Ocena: 69
    Witam
    Budowa akumulatorowni to troszku droga sprawa . Zależnie od tego jak wiele masz wózków ,czy stosujesz baterie na wymianę czy ładujesz baterie w wózku musisz zbudować odpowiednie stanowiska do ładowania . Powinno być to pomieszczenie odpowiednio wentylowane , z środkami ochrony przed opażeniami ( prysznic BHP , oraz stanowisko do przemywania oczu ) Jeśli jesteś z Bielska Białej to masz u siebie 2 firmy w samym Bielsku EnerSys Hawker - wyposażają akumulatorownie , oraz EuroBat na Chybiu - zajmuja sie też tymi rzeczami . Jak coś to mogę poszukać torszku info u siebie i podam Ci więcej szczegółów .
  • #3 4279274
    jaruśjaruś
    Poziom 18  
    Ocena: 23
    Zależy od typu wózka. Są wózki które nie potrzebują specjalnych miejsc do ładowania, jest poprostu kabel wtyczką którą wkłada sie do gniazda sieciowego, a wózek jest wyposażony w prostownik. Podobnie ma się z wózkami typu MELEX. Należy zapytać dostawcę w co jest wyposażony wózek.
REKLAMA