Witam, mam zamiar zbudować zasilacz, będzie to mój pierwszy poważniejszy projekt dlatego proszę o wyrozumiałość. Interesuje mnie zakres regulacji napięcia od 1,2 do 30, a prąd maksymalny 5A, (tu chciałbym wyjaśnić jedną kwestię, w innych projektach można zobaczyć dwa potencjometry jeden do napięcia a drugi do... regulacji prądu? czy ograniczenia prądowego?, choć coś mi się wydaje że to drugie), mam schemat tylko nie mam w nim rozwiązania w jaki sposób regulować napięcie i pomysłu na zabezpieczenia, przydałoby się też ograniczenie prądowe cokolwiek to znaczy (wyjaśnienie w nawiasie powyżej) i pomoc w wyborze miejsca do przyłączenia mierników, proszę o to schemat;
Proszę o pomoc w wyborze wartości dla kondensatorów i wybór napięcia ich działania aha i o pomoc w wyborze trafa. układ jaki mam zamiar zastosować jest wymieniony w schemacie, jednym słowem proszę o pomoc w zbudowaniu zasilacza.Za każdą dobrą pomoc odwdzięczę się i ofiaruje punkty, z góry dziękuję.
Proszę o pomoc w wyborze wartości dla kondensatorów i wybór napięcia ich działania aha i o pomoc w wyborze trafa. układ jaki mam zamiar zastosować jest wymieniony w schemacie, jednym słowem proszę o pomoc w zbudowaniu zasilacza.Za każdą dobrą pomoc odwdzięczę się i ofiaruje punkty, z góry dziękuję.