logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z ustawieniem konwenterów na zezie. Prosz o pomoc

kacpers21 11 Wrz 2007 20:36 1327 9
REKLAMA
  • #1 4273753
    kacpers21
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Mam tależ chyba 90cm. Dwa konwentery i zeza http://www.satnet.com.pl/flow-produkty/pid,50.Na jednym konwenterze tym co jest na środku ustawiłem jakoś hotbirda, ale nie moge hotbirda ustawić na tym drógim konwenterze. Po której stronie on ma być?? i czy wogóle da się ustawić na tym samym tależu dwie takie same satelity. Prosze o pomoc i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4273795
    huk90
    Poziom 23  
    Ocena: 86
    Hotbird bedzie tylko na tym centralnym miejscu w zezie ustawiasz astre stojac za talerzem po prawej od hotbirda.Da sie ale musisz miec konwerter twin
  • #3 4273824
    kacpers21
    Poziom 10  
    To czyli na jednym tależu nie ustawie dwóch hotbirdów??
  • REKLAMA
  • #4 4273902
    huk90
    Poziom 23  
    Ocena: 86
    Da sie tylko potrzebujesz konwertera TWIN
  • REKLAMA
  • #5 4275419
    kacpers21
    Poziom 10  
    Ale mi trzeba ustawić na dwóch konwenterach hotbirdy
  • REKLAMA
  • #6 4275483
    Mamut
    Poziom 19  
    Ocena: 48
    na 2 konwerterach mozna zrobic tylko tzw. zeza czyli 2 rozne satelity na jednym talerzu. jezeli chcesz podlaczyc 2 tunery do jednej anteny, tak zeby oba odbieraly tego samego satelite potrzebujesz konwerter typu twin.
  • #7 4275769
    fidzo
    Poziom 21  
    Ocena: 26
    witam
    Twin to taki konwerter co ma dwa wyjścia z których prowadzisz dwa kable do dwóch tunerów, naprzykład:)
    pzdr
  • #8 4276075
    kacpers21
    Poziom 10  
    Przecież wiem co to jest konwenter twin. Ale chciałem to zrobić na inny sposób ale się nie udało. wziąłem od sąsiada drugi talerz i mam dwa hotbirdy:d
  • #9 4276373
    michcio
    Specjalista elektryk
    Ocena: 481
    A powiedz mi, po co ci dwa Hotbirdy? Jaki ma to sens?Jak robi się zeza, to dlatego, że chce się odbierać dwie satelity.
    Masz dwa tunery, i chcesz na obydwu odbierać Hotbirda? No to konwerter Twin. Ale żebyś się nie pomylił, Twin wygląda tak samo jak zwykły konwerter, tylko ma dwa gniazdka na kabel, zamiast jednego.

A ty na początku chciałeś, żeby jeden satelita był jednocześnie w dwóch miejscach na niebie....
  • #10 4276638
    kacpers21
    Poziom 10  
    Kurde przecież wiem co to jest konwenter twin. Tylko ja kupiłem dwa konwentery i nie chce już kupować trzeciego kowetera twin. czaicie?? Ale już sobie poradziłem. pozdro

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy problemu ustawienia dwóch konwerterów na tzw. "zezie" na jednej antenie satelitarnej o średnicy około 90 cm. Jeden konwerter jest ustawiony na satelitę Hotbird, natomiast pojawiły się trudności z ustawieniem drugiego konwertera również na Hotbird. Wyjaśniono, że na jednym talerzu można ustawić dwa różne satelity (zeza), ale aby odbierać ten sam satelita na dwóch tunerach, potrzebny jest konwerter typu twin, który posiada dwa wyjścia sygnału. Konwerter twin umożliwia podłączenie dwóch tunerów do jednego satelity bez konieczności stosowania dwóch konwerterów. Autor dyskusji chciał uniknąć zakupu konwertera twin i próbował użyć dwóch konwerterów, jednak ostatecznie zdecydował się na rozwiązanie z dwoma talerzami. Podkreślono, że konwerter twin wygląda podobnie do zwykłego konwertera, ale ma dwa wyjścia kablowe.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA